Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 2. novembra 2018

25.10.2018

Zaradi praznika v Avstriji bo v petek in soboto povečano število tovornih vozil pred prehodi z Avstrijo, predvsem pred predorom Karavanke.

V četrtek, 1. novembra 2018, je v številnih evropskih državah praznik, ko velja prepoved za tovorna vozila. V Sloveniji v sredo in četrtek med 8. in 21. uro velja prepoved tovornega prometa nad 7,5 t. Pred prepovedjo in po njej bo na slovenskih avtocestah povečan tovorni promet, na mejnih prehodih s Hrvaško pa za tovorna vozila pričakujemo tudi daljše čakalne dobe.

Zaradi dežja in nižjih temperatur opozarjamo voznike, naj ob morebitnih padavinah pričakujejo tudi zasnežene ceste čez višje prelaze.

Na Hrvaškem so od 29. oktobra 2018 obvezne dnevne luči, v Avstriji pa je s 1. novembrom 2018 obvezna zimska oprema.

 

 

Predvidena dela in zapore

Kraška avtocesta

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na avtocesti A3 je med razcepom Gabrk in priključkom Sežana - vzhod proti Italiji do predvidoma 10. novembra 2018 zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno (po en vozni pas v vsako smer).

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje - center in Celje - zahod proti Ljubljani promet zaradi zamenjave protihrupnih ograj do poteka po dveh zoženih pasovih. Dela bodo zaključena predvidoma do konca oktobra 2018. 

Pomurska avtocesta

Med 19. in 29. oktobrom 2018 bosta na odseku avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo v obeh smereh vožnje zaradi del (odprava napak pred iztekom garancijske dobe) zaprta vozna pasova, promet ma razdalji približno 1,5 km poteka po prehitevalnem pasu. Po 29. oktobru 2018 bo sledila zapora prehitevalnih pasov v obeh smereh vožnje.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) v smeri proti Avstriji je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo zaradi obnove vozišča trajala predvidoma do 15. novembra 2018.

Do 5. novembra 2018 je zaprto tudi počivališče Jesenice - sever proti Karavankam.

 

Koristne informacije

Vožnja v megli

Zaradi zmanjšane vidljivosti v megli vedno znova prihaja do nesreč zaradi naleta. Številni vozniki ne upoštevajo zadostne varnostne razdalje, zato zlasti ob megli velja upoštevati naslednje napotke:

  1. prilagodite hitrost,
  2. prižgite meglenke in
  3. povečajte varnostno razdaljo.

Vozniki so v megli in dežju večkrat manj vidni ali nevidni, če imajo prižgane samo dnevne luči. Zato predvsem pri novejših avtomobilih poskrbite, da svetijo tudi zadnje luči.  

Več informacij

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj