Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 15. novembra 2018

08.11.2018

V tem obdobju se lahko temperature zelo hitro znižajo, razmere za vožnjo pa poslabšajo. Voznike zato pozivamo k čimprejšnji pripravi vozil na zimske razmere.

Uradni začetek izvajanja cestne zimske službe je od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta oziroma takrat, ko je lahko zaradi zimskih pojavov (sneg, poledica, nizke temperature) ogrožen normalen potek prometa.

V času zimske službe se vozniki lahko odpravijo na pot s svojimi vozili le z obvezno zimsko opremo. Ta je obvezna tudi v primeru, da zimske razmere nastopijo že pred uradnim začetkom zimske službe oziroma po njenem zaključku.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Na viaduktu Dolgi most bo v soboto, 10. novembra 2018, med 8. do 18. uro potekalo popravilo dilatacij. Zaprt bo vozni in nato prehitevalni pas iz smeri južne obvoznice (Viča) proti razcepu Kozarje. Sočasno bodo potekala dela (hrapavljenje vozišča) tudi v razcepu Kozarje, kjer bo zaprt vozni in nato prehitevalni pas iz smeri Brezovice proti zahodni obvoznici (Brdu oz. Kosezam). Pričakovati je lahko zastoje.

V nedeljo, 11. novembra 2018, bo med 8. in 18. uro na območju objekta podvoz Tržaške ceste iz smeri Brezovice proti razcepu Kozarje zaprt prehitevalni pas zaradi popravila dilatacij.

Štajerska avtocesta

Od sobote, 10. novembra 2018, od 21. ure do nedelje, 11. novembra 2018, do 15. ure bo vzpostavljena popolna zapora odsekov avtoceste A1 med priključkom Celje - center in Slovenskimi Konjicami v smeri proti Mariboru zaradi popravila betonskega vozišča v predoru Pletovarje. Obvoz bo urejen po regionalni cesti Celje–Slovenske Konjice. Pričakovati je lahko zastoje pred izvozom Celje - center proti Mariboru, zlasti v nedeljo.

V nedeljo, 11. novembra je med 7. in 11. uro predvidena popolna zapora avtoceste med priključkoma Slovenske Konjice in Dramlje proti Ljubljani. Obvoz bo urejen po stari cesti Slovenske Konjice–Celje. Zapora bo zaradi vaje reševanja enot v avtocestnem predoru Pletovarje. Pričakovati je lahko zastoje pred izvozom Slovenske Konjice prot Ljubljani.

Od sobote, 10. novembra 2018, od polnoči do nedelje, 11. novembra 2018, do 21. ure bo zaprt priključek Fram v smeri proti Mariboru (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje) zaradi vzdrževalnih del na asfaltnih površinah.

Primorska avtocesta

V soboto, 10. novembra 2018, bo med 8. in 16. uro na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko v smeri proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas zaradi izvajanja geodetskih meritev, promet bo na razdalji približno 2 km urejen samo po voznem pasu. Pričakovati je lahko zastoje.

V nedeljo, 11. novembra 2018, bo med 8. in 16. uro na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi hrapavljenja, promet bo na razdalji približno 1 km urejen zgolj po prehitevalnem pasu. Pričakovati je lahko zastoje.

V torek, 13. novembra 2018, in sredo, 14. novembra 2018, bo na odseku avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Gabrk proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi krpanja udornin in posedkov v asfaltu.

Kraška avtocesta

Zaradi rušenja cestninske postaje Dane ter rekonstrukcije vozišča na avtocesti A3 je med razcepom Gabrk in priključkom Sežana - vzhod proti Italiji predvidoma do sredine novembra 2018 zaprta polovica avtoceste. Promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno (po en vozni pas v vsako smer).

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) v smeri proti Avstriji je zaradi del zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Zapora bo trajala predvidoma do konca novembra 2018. Med 9. in 11. novembrom 2018 bo zaprto tudi počivališče Jesenice v smeri proti Karavankam.

Dolenjska avtocesta

V soboto, 10. novembra 2018, med 8. in 18. uro so v predorih Debeli hrib in Mali vrh v obe smeri vožnje predvidene kratkotrajne zapore voznega in prehitevalnega pasu zaradi barvanja robnih črt.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 20. novembra 2018 bo na odseku avtoceste A5 med Sv. Trojico in Sv. Jurijem ob Ščavnici zaradi del (odprava napak pred iztekom garancijske dobe predora Cenkova) zaprta polovica avtoceste. Promet bo potekal dvosmerno skozi eno cev predora Cenkova, po dveh zoženih pasovih.

 

Koristne informacije

Alkohol in droge v prometu

Vse do 11. novembra 2018 poteka poostren nadzor nad vozniki pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Namen akcije je opozoriti na to, da alkohol in droge poslabšajo naše psiho-fizične sposobnosti varnega sodelovanja v prometu ter spodbuditi ljudi k ničelni toleranci do teh snovi v prometu (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj