Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. novembra 2018

15.11.2018

Uporabnike štajerske avtoceste opozarjamo, da bo zaradi del od petka zvečer do nedelje popoldne proti Ljubljani zaprt odsek med Vranskim in Blagovico, promet bo preusmerjen na vzporedno cesto.

V prihodnjem tednu razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah sicer ne pričakujemo večjega povečanja prometa.

Od 15. novembra 2018 je skladno z zakonskimi določbami v Sloveniji obvezna zimska oprema. Vozniki jo bodo morda potrebovali že v torek, ko je po napovedih ARSO možen prvi sneg do nižin. Posebej ob prvem sneženju so naše reakcije med vožnjo lahko neustrezne, saj smo navajeni vožnje v povsem drugačnih razmerah.

Voznike pozivamo, da si pred vožnjo v zimskih razmerah preberejo nekaj splošnih napotkov in informacij o zimski opremi.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 17. novembra 2018, bo v razcepu Zadobrova iz smeri severne obvoznice (priključek Leskoškova) proti Šentjakobu potekalo popravilo voznega pasu, promet bo urjen le po enem prometnem pasu. Pričakovati je lahko zastoje.

V soboto, 17. novembra 2018, bo predvidoma med 8. in 15. uro na območju objekta podvoz Tržaške ceste iz smeri razcepa Kozarje (južne in zahodne obvoznice) proti Brezovici zaprt prehitevalni pas zaradi popravila dilatacij.

V nedeljo, 18. novembra 2018, bo zaradi popravila vozišča iz smeri južne obvoznice proti razcepu Kozarje zaprt vozni pas med priključkom Dolgi most in istoimenskim viaduktom.

Zaradi nujnih vzdrževalnih del na elektro-strojni opremi so predvidene popolne zapore predora Šentvid v nočnem času (med 20. uro zvečer in 5. ure zjutraj), in sicer:

  • v noči s ponedeljka na torek (19. in 20. november 2018) v smeri proti Ljubljani,
  • v noči s torka na sredo (20. in 21. november 2018) v smeri proti Kranju,

Obvoz bo urejen po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici H3 oziroma v obratni smeri.

Primorska avtocesta

V soboto, 17. novembra 2018, bodo potekale geodetske meritve na odseku avtoceste Logatec–Vrhnika proti Kopru. Med predvidoma 8. in 16. uro bo na razdalji približno 3 km zaprt prehitevalni pas. Pričakovati je lahko zastoje.

V nedeljo, 18. novembra 2018, bodo potekala dela na odseku avtoceste Logatec–Unec proti Kopru. Med predvidoma 5.30 in 22. uro bo promet mimo počivališča Lom urejen zgolj po prehitevalnem pasu, zaradi preplastitve dotrajanega vozišča bosta na razdalji približno 1 km zaprta vozni in pas za počasna vozila. Pričakovati je lahko zastoje.

 

Štajerska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim bo zaradi nujnih vzdrževalnih del na betonskem vozišču v predorih postavljena popolna zapora avtoceste, in sicer:

  • od petka, 16. novembra 2018, od 22. ure do nedelje, 18. novembra 2018, do 16. ure v smeri proti Ljubljani ter
  • od petka, 23. novembra 2018, od 22. ure do nedelje, 25. novembra 2018, do 16. ure v smeri proti Mariboru.

Obvoz v času popolnih zapor bo urejen po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi ne bodo omogočeni preko zaprtega dela avtoceste. Popolna zapora odseka štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani je potrebna zaradi popravila predorskega vozišča (sanacija betonskih plošč v Jasovniku), obenem bo v predorih Trojane in Podmilj (smer Ljubljana) potekala nadgradnja hidrantnega sistema, vzdrževalci iz pristojne avtocestne baze Vransko pa bodo v predorih med drugim izvedli še visokotlačno čiščenje vozišča. Dela potekajo ob koncih tedna, ko je manj prometa kot med delavniki. Vseeno pa je v soboto lahko pričakovati zastoje (to soboto na izvozu Vransko proti Ljubljani, prihodnjo soboto pa na izvozu Blagovica proti Mariboru), medtem kot v nedeljo, ko velja omejitev vožnje za težka tovorna vozila, zastojev praviloma ni.

V soboto, 17. novembra 2018, in v nedeljo, 18. novembra 2018, bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Fram in razcepom Slivnica v smeri proti Mariboru potekal le po enem pasu zaradi iobnove asfaltnih površinah.

Gorenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice - vzhod (Lipce) in Jesenice - zahod (Hrušica) v smeri proti Avstriji je zaradi obnove vozišča zaprta polovica avtoceste. Promet na razdalji približno 5 km poteka dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje. Dela so v zaključni fazi. V ponedeljek, 19. novembra 2018, je predvidena delna odstranitev zapore. V smeri Ljubljane bo zato v naslednjem tednu zaradi dokončanja del še vedno zaprt prehitevalni pas med predorom Karavanke in počivališčem Jesenice - jug, v smeri Avstrije pa se bodo delovne zapore prehitevalnega pasu med počivališčem Jesenice - sever in priključkom Jesenice - zahod.

Pomurska avtocesta

Predvidoma do 20. novembra 2018 bo na odseku avtoceste A5 med Sv. Trojico in Sv. Jurijem ob Ščavnici zaradi del v predoru Cenkova (odprava napak pred iztekom garancijske dobe) zaprta polovica avtoceste. Promet poteka dvosmerno skozi eno cev predora Cenkova, po dveh zoženih pasovih.

Kraška avtocesta

Najkasneje v ponedeljek, 19. novembra 2018, se bodo zaključevala dela v okviru odstranitve Cestninske postaje Dane, ko se bodo odstranjevale delovne zapore na odseku avtoceste A3 med Gabrkom in priključkom Sežana - vzhod v obeh smereh. V tem času bo promet na omenjenem odseku na obeh smernih voziščih potekal le po enem pasu.

Koristne informacije

Vreme 

V torek se po napovedih ARSO precej poveča možnost za padavine. Trenutno kaže, da lahko sneži tudi po nižinah, vendar je razvoj vremena še dokaj negotov. 

Zimske razmere

V času zimskih razmer in še posebej napovedanega sneženja se na pot odpravite samo s predpisano zimsko opremo, upoštevajte prometno signalizacijo, ostanite strpni in vožnjo prilagodite razmeram na cesti. Ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej kot po navadi.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj