Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. novembra 2018

22.11.2018

Razen običajnih prometnih konic na slovenskih cestah v prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih povečanj prometa.

Opozarjamo, da bo danes ponoči zaradi del na elektro-strojni opremi zaprt predor Šentvid iz smeri Ljubljane proti Kranju. Od petka zvečer in vse do nedelje popoldne pa bo zaradi popravila betonskega predorskega vozišča zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru. Predvsem v soboto je pred izvozom Blagovica proti Mariboru pričakovati zastoje.

Zaradi možnosti hitrih sprememb voznih razmer (dež in sneg) voznikom svetujemo dodatno previdnost.

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

Od petka, 23. novembra 2018, od 22. ure do nedelje, 25. novembra 2018, do 16. ure bo na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru postavljena popolna zapora zaradi nujnega popravila predorskega betonskega vozišča. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Izredni prevozi ne zaprtem delu avtoceste ne bodo mogoči. V soboto je iz smeri Ljubljane proti Mariboru na odseku med Lukovico pri Domžalah in izvozom Blagovica pričakovati zastoje, medtem kot v nedeljo, ko velja omejitev vožnje za težka tovorna vozila, zastojev praviloma ni.

Gorenjska avtocesta

V noči s četrtka na petek (22. in 23. november 2018) je med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj popolna zapora predora Šentvid v smeri proti Kranju zaradi nujnih vzdrževalnih del na elektro-strojni opremi (splošni servisni pregled predorskih ventilatorjev). Obvoz bo urejen po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

V ponedeljek, 26. novembra 2018, bo na odseku avtoceste A2 med Torovim in Vodicami v smeri Kranja zaprt odstavni pas zaradi menjave poškodovane odbojne ograje.

V sredo, 28. novembra 2018, bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Kranj - vzhod in Brnik v smeri Ljubljane zaprt prehitevalni pas zaradi menjave poškodovane odbojne ograje.

Predvidoma v začetku prihodnjega tedna (odvisno od dokončanja del) bo odstranjena zapora prehitevalnega pasu na avtocesti A2 med predorom Karavanke in počivališčem Jesenice - jug v smeri Ljubljane. Zaradi zaključnih del bodo na omenjenem odseku postavljene delovne zapore prehitevalnega pasu.

V nedeljo, 25. novembra 2018, bo med  4. in 8. uro Policijska uprava Ljubljana izvajala poostren nadzor na cestninski postaji Torovo v smeri proti Kranju. Promet bo v času nadzora preusmerjen čez novozgrajeni plato.

Primorska avtocesta 

Od 23. do 27. novembra 2018 bodo na odseku avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim ter na območju razcepa Nanos potekala dela (montaža LED-smernikov za vodenje prometa v megli). Zaprta bosta odstavni in počasni pas.

V noči s ponedeljka na torek (26. in 27. november 2018) bo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaprt predor Kastelec proti Ljubljani zaradi elektro-vzdrževalnih del. Obvoz med priključkoma Kastelec in Kozina bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

V noči s torka na sredo (27. in 28. november 2018) bo med 20. in 5. ure predor Kastelec zaprt v smeri proti Kopru. Obvoz bo tudi tokrat urejen po vzporedni regionalni cesti.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami so predvidene geodetske meritve v okviru priprav na postopke obnove vozišča, in sicer:

  • v četrtek, 22. novembra 2018, med 8. in 16. uro v smeri proti Brežicam in
  • v petek, 23. novembra 2018, med 8. in 16. uro v smeri proti Ljubljani.

Promet bo v navedenih terminih urejen samo po enem prometnem pasu.

 

Koristne informacije

Vreme

Po napovedih ARSO bo od nedelje do torka oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo predvidoma na nadmorski višini nad 1500 m, v ponedeljek pa se bo spustila pod 1000 m. Od srede do petka bo predvidoma suho in deloma sončno ter hladneje.

Preventiva

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj