Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. decembra 2018

29.11.2018

Stopamo v praznični mesec december, poln dogodkov in praznovanj, zato voznikom svetujemo previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti na cilj kot tudi ob povratku.

Tudi ta petek, 30. novembra, je na ljubljanski obvoznici, še posebej na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh zaradi močno povečanega prometa med 15. in 18. uro pričakovati zgostitve in zastoje.

Za december so sicer običajne lokalne zgostitve prometa zaradi prireditev in nakupovanja. Več prometa kot običajno je pričakovati tudi v okolici turističnih krajev in v obratni smeri, predvsem ob koncih tedna.

 

 

Predvidena dela in zapore

V prihajajočem tednu ni predvidenih večjih obnovitvenih del ali del rednega vzdrževanja, ki bi bistveno ovirala promet.

Ljubljanska obvoznica

V četrtek, 29. novembra 2018, in petek, 30. novembra 2018, bo predvidoma med 7. in 17. uro oviran promet na počivališču Barje jug na južni ljubljanski obvoznici (iz smeri Primorske proti Dolenjski) zaradi krpanja vzporedne servisne ceste.

Primorska avtocesta

V noči s ponedeljka na torek (3. in 4. december 2018) bo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaradi vzdrževalnih del zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. Avtocesta bo zaprta pri priključku Kastelec, obvoz bo urejen po vzporedni cesti med Klancem in Kozino.

V noči s torka na sredo (4. in 5. december) pa bo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaradi vzdrževalnih del zaprt predor Kastelec proti Kopru (torej v obratni smeri). Zapora bo na priključku Kozina, obvoz bo urejen po vzporedni cesti.

 

Koristne informacije

Vreme

Večji del obdobja bo prevladovalo suho vreme, verjetnost rahlih padavin je predvidena v soboto in ponedeljek. V petek in soboto bodo dnevne temperature v notranjosti Slovenije okoli 0 °C, od nedelje do srede pa okoli 5 °C. Največ sonca bo na Primorskem in v višjih legah.

Veseli december

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice in vasi zadnji mesec v letu zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganje luči in drugi dogodki). Vse voznike oziroma obiskovalce pozivamo, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke. V smereh potovanja na dogodke lahko pričakujejo možnost povečanega prometa, predlagamo jim tudi, da predhodno preučijo možnost parkiranja.

Odprtje Podravske avtoceste

Podravska avtocesta A4 med Podlehnikom in Gruškovjem bo predana prometu v petek, 30. novembra 2018, v popoldanskem času (več informacij).

Vožnja v zimskih razmerah

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj