Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 13. decembra 2018

06.12.2018

V tem času je poleg jutranjih in popoldanskih prometnih konic zgostitve prometa pričakovati predvsem v okolici prireditev in nakupovalnih centrov.

V noči s petka na soboto je po trenutni vremenski napovedi na območju med Logatcem in Senožečami pričakovati neugodne vremenske razmere in snežne padavine do nižin. Vozniki naj se zato na pot odpravijo le z zimsko opremo, prej in z več potrpljenja, varnostna razdalja med vozili naj bo daljša.

V petek popoldne, še zlasti po 15. uri, je na ljubljanski obvoznici, izraziteje na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh, zaradi povečanega prometa pričakovati zgostitve in zastoje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V petek, 7. decembra 2018, bo med 7.30 in 17. uro na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaradi del zaprt odstavni pas.

V soboto, 8. decembra 2018, bosta med 7.30 in 15. uro na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaprta vozni in odstavni pas.  

V nedeljo, 9. decembra 2018, bosta med 7.30 in 14. uro na območju priključka Logatec proti Ljubljani zaprta vozni in odstavni pas.

Dolenjska avtocesta

V petek, 7. decembra 2018, bo na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Brežicami proti Obrežju vzdrževalna zapora zaradi odstranitve prometne signalizacije.

Gorenjska avtocesta

V noči s torka na sredo (11. in 12. december 2018) bodo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj v predoru Karavanke potekala vzdrževalna dela. Promet bo potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

 

Koristne informacije

Vreme

Večinoma bo spremenljivo vreme z nižjimi temperaturami, do torka so občasno možne plohe, na nekaterih področjih tudi sneg.

Veseli december

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice in vasi zadnji mesec v letu zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganje luči in drugi dogodki). Vse voznike oziroma obiskovalce pozivamo, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke. V smereh potovanja na dogodke lahko pričakujejo možnost povečanega prometa, predlagamo jim tudi, da predhodno preučijo možnost parkiranja.

Vinjeta 2019

Od 1. decembra 2018 so naprodaj vinjete z letnico 2019, ki so kovinsko rožnate barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2018 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2019 (več informacij).

 

 

Vožnja v zimskih razmerah

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj