Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 20. decembra 2018

13.12.2018

Decembra je že pred prazniki močno povečan promet okrog nakupovalnih središč ter v bližini različnih prireditev. Poveča se tako tovorni promet kot tudi gneča ob jutranjih in popoldanskih prometnih konicah.

Z 19. decembrom se začenjajo počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici, kasneje pa v večjem delu Evrope, saj se približujemo božičnim praznikom ter zaključku leta 2018.

Voznike opozarjamo na previdnost ob nizkih temperaturah, predvsem na nadvozih, mostovih in na cestnih odsekih, ki ležijo v senci. Očistite svoja vozila in računajte, da bo potovanje trajalo dlje kot običajno, zato se na pot odpravite prej.

 

 

Predvidena dela in zapore

Na avtocestnih odsekih ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

Primorska avtocesta

V petek, 14. decembra 2018, ter v naslednjem tednu bo zaprt vozni pas na odseku avtoceste A1 med razcepom Gabrk in Senožečami proti Ljubljani zaradi dopolnitve jeklene varovalne ograje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po napovedih ARSO se konec tedna obeta izredno spremenljivo vreme: oblačno, megla, sneg, pihala bo zmerna burja. V noči na soboto bo sneženje slabelo. Pričakujemo lahko tudi meglo v pasovih in predvsem nižje temperature. Vnovično sneženje se po nekaterih predelih obeta v ponedeljek. Med torkom in petkom pričakujemo predvsem oblačno vreme, z jutranjimi temperaturami okoli -5 °C ter dnevnimi malo nad 0 °C.

Veseli december

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice in vasi zadnji mesec v letu zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganje luči in drugi dogodki). Vse voznike oziroma obiskovalce pozivamo, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke. V smereh potovanja na dogodke lahko pričakujejo možnost povečanega prometa, predlagamo jim tudi, da predhodno preučijo možnost parkiranja.

Vinjeta 2019

Od 1. decembra 2018 so naprodaj vinjete z letnico 2019, ki so kovinsko rožnate barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2018 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2019 (več informacij).

Vožnja v zimskih razmerah

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj