Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 27. decembra 2018

20.12.2018

Vse do novega leta ob delovnih dneh pričakujemo povečan tovorni promet, v prihodnjem tednu najbolj v četrtek, 27. decembra 2018, na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Ta konec tedna so počitnice v Nemčiji, Avstriji, na Madžarskem ter v Švici. 25. decembra (božič) in 26. decembra (sv. Štefan) sta praznika v večjem delu Evrope. V Sloveniji takrat velja omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

 

 

Predvidena dela in zapore

Na avtocestnih odsekih ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

 

Koristne informacije

Vreme

Po napovedih ARSO se vse do četrtka oba zelo spremenljivo vreme: megla, dež, sneg, pojavljala se bo občasna oblačnost. Od sredine do konca tedna se obeta več suhega vremena ter na Primorskem burja.

Veseli december

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice in vasi zadnji mesec v letu zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganje luči in drugi dogodki). Vse voznike oziroma obiskovalce pozivamo, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke. V smereh potovanja na dogodke lahko pričakujejo možnost povečanega prometa, predlagamo jim tudi, da predhodno preučijo možnost parkiranja.

Vinjeta 2019

Od 1. decembra 2018 so naprodaj vinjete z letnico 2019, ki so kovinsko rožnate barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2018 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2019 (več informacij).

Vožnja v zimskih razmerah

V času sneženja upoštevajte prometno signalizacijo, vožnjo prilagodite razmeram na cesti in ne prehitevajte plužnih skupin, saj lahko s tem ogrožate svojo varnost in varnost drugih udeležencev v prometu. Računajte, da bo potovanje trajalo dlje, zato se na pot odpravite prej.

LED-smerniki v primeru megle

DARS je na primorski avtocesti A1 pri Golem vrhu vzpostavil nov sistem LED-smernikov za vidno vodenje prometa v primeru megle. Ob manjši megli se zgolj vklopijo, ob gostejši, ko je vidnost nevarno zmanjšana, pa utripajo in s tem dodatno opozarjajo na večjo previdnost in zbranost voznika (več informacij)

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj