Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. januarja 2019

27.12.2018

Gneče ob dnevnih prometnih konicah, ki so ob delovnih dneh pred prazniki manj prometno obremenjene, se bodo vrnile prve delovne dni po novem letu. Nekoliko več prometa pričakujemo tudi v sredo, 2. januarja 2019, in sicer iz turističnih krajev proti urbanim središčem zaradi zaključka novoletnih praznikov in počitnic. 

V nedeljo, 30. decembra 2018, ter v torek in sredo, 1. in 2. januarja 2019, v Sloveniji med 8. in 21. uro velja omejitev prometa tovornih vozil nad 7,5 t v Sloveniji.

 

 

Predvidena dela in zapore

Na avtocestnih odsekih ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Po napovedih ARSO se obeta nekoliko spremenljivo vreme, z meglo v dopoldanskem času. Večji del tedna se obeta suho vreme, pa vendar so možne tudi krajevne padavine, predvsem na vzhodu v nedeljo, ponedeljek ter v petek.

Veseli december

Različni kraji, mestna jedra, trgi, ulice in vasi zadnji mesec v letu zaživijo z različnimi prireditvami (sejmi, prižiganje luči in drugi dogodki). Vse voznike oziroma obiskovalce pozivamo, da načrtujejo svoja potovanja na dogodke. V smereh potovanja na dogodke lahko pričakujejo možnost povečanega prometa, predlagamo jim tudi, da predhodno preučijo možnost parkiranja.

Vinjeta 2019

Od 1. decembra 2018 so naprodaj vinjete z letnico 2019, ki so kovinsko rožnate barve. Cene, vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo iste, ravno tako tudi cestninski razredi, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. Obstoječe vinjete z letnico 2018 ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, na primer letne vinjete do vključno 31. januarja 2019 (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj