Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 17. januarja 2019

10.01.2019

V nedeljo, 13. januarja 2019, bo zaradi zaključka počitnic na Hrvaškem predvidoma nekoliko povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. 

Tako kot vsak petek je tudi tokrat v drugi polovici popoldneva pričakovati gostejši promet na ljubljanskem obroču kot običajno, še zlasti na južnem delu iz smeri Primorske proti Dolenjski ter na severnem delu v obeh smereh.

V prihajajočem tednu sicer ni predvidenih večjih del, ki bi vplivala na promet. Potekala bodo zgolj kratkotrajna redna vzdrževalna dela, kot so menjave jeklenih varovalnih ograj oziroma varovalnih mrež odstavnih pasov.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 12. januarja 2019, bo od 7.30 do 12. ure na odseku avtoceste A1 med Postojno in Studencem v smeri proti Kopru zaprt en vozni pas zaradi menjave jeklenih varnostnih ograj.

 

Koristne informacije

Ne uporabljaj telefona med vožnjo

Če voznik telefonira med vožnjo, je to tako, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem SMS-sporočila voznik štirikrat več časa ni pozoren na vozišče kot pri normalni vožnji.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo med drugim vpliva na:

  • slabši reakcijski čas voznika (50 odstotkov slabši kot pri vožnji v normalnih pogojih),
  • počasnejše zaznavanje prometne signalizacije in reagiranje nanjo,
  • daljši zavorni čas,
  • zmanjšano zaznavanje okolice in prometa,
  • večje tveganje pri odločitvah, kot je na primer zmanjšana varnostna razdalja oziroma slabše prilagajanje razmeram na cesti.

Vremenska napoved

Po napovedih ARSO bo od nedelje do srede prevladovalo precej sončno in zlasti v ponedeljek tudi vetrovno vreme. Verjetnost za padavine se bo povečala od srede naprej. Zaradi otoplitve je po nižinah bolj verjeten dež. Jutranje temperature bodo večinoma od -5 do 0 5 °C, najvišje dnevne pa tudi nad 5 °C.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj