Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do četrtka, 14. februarja 2019

07.02.2019

V nedeljo, 10. februarja 2019, bo zaradi del od 8. do predvidoma 18. ure zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 med Nanosom in Vipavo proti Novi Gorici, obvoz bo urejen po regionalni cesti Razdrto–Vipava. Sicer pa v prihajajočem tednu ne pričakujemo večjih zgostitev prometa.

 

 

Predvidena dela in zapore

Vse do konca februarja bodo na odsekih Malence–Šmarje Sap, Domžale–Šentjakob, Šentjakob–Zadobrova, Zaloška–Litijska, Barjanska–Vič, Dolenjska–Vič, Dolenjska–Barjanska, Litijska–Malence in Blagovica–Krtina potekala pripravljalna dela za postavitev portalov sistema za nadzor in vodenje prometa. Načrt del bo odvisen od vremenskih razmer in se bo sproti prilagajal.

Štajerska avtocesta

V okolici Slovenskih Konjic bodo občasne zapore odstavnega in voznega pasu zaradi zamenjave in posodobitve kažipotne signalizacije. V prometnih konicah se lahko pričakujejo manjši zastoji.

Primorska avtocesta

V petek in soboto, 8. in 9. februarja 2019, so med 8. in 17. uro na odsekih avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Nanos proti Ljubljani ter med Uncem in Logatcem proti Ljubljani (pred počivališčem Lom) predvidene izmenične zapore odstavnega, počasnega, voznega in prehitevalnega pasu zaradi izvajanja žlebičenja vozišča.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

V nedeljo, 10. februarja 2019, bo od 8. do predvidoma 18. ure popolna zapora hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici zaradi varne vzpostavitve nove prometne ureditve na tem odseku hitre ceste, ki je potrebna za izvedbo načrtovanih vzdrževalnih del na podpornih konstrukcijah oziroma pilotnih stenah. V nedeljo bosta v navedenem terminu zaprta tudi uvoza iz smeri Postojne in Kopra, obvoz bo mogoč preko izvoza Razdrto po regionalni cesti Razdrto–Vipava. Zapora je bila načrtovana za prejšnjo nedeljo, a je bila preložena zaradi neprevoznosti vzporedne regionalne prometnice (poplavljeno vozišče). Zapora hitre ceste se bo sicer izvedla v času najmanjših prometnih obremenitev in nedeljske omejitve prometa težakih tovornih vozil.   

Gorenjska avtocesta

V noči s četrtka na petek (7. in 8. februar 2019) bodo med 20. zvečer in 5. uro zjutraj na avstrijski strani predora Karavanke potekala vzdrževalna dela. Promet bo potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,5 metra.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v ponedeljek zjutraj ponekod v notranjosti Slovenije dež prešel v sneg, vendar bodo padavine dopoldne hitro ponehale.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

 

Nazaj