Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. marca 2019

07.03.2019

Čez vikend in v prihodnjem tednu bo na primorski avtocesti zaradi del močno oviran promet na odseku med Razdrtim in Ravbarkomando.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska in kraška avtocesta

V soboto, nedeljo, ponedeljek in torek (med 9. in 12. marcem 2019) bo na odseku avtoceste A1 med Postojno in Logatcem na območju viadukta Ravbarkomanda na razdalji približno 1 km potekala postavitev delovne zapore za nadaljevanje obnove viadukta, zato bo promet močno oviran in je pričakovati zastoje:

  • v soboto in nedeljo (9. marca in 10. marca 2019) bo predvidoma med 10. in 17. uro (v nedeljo 16. uro) promet proti Ljubljani urejen le po enem pasu,
  • v ponedeljek in torek (11. in 12. marca 2019) bo predvidoma med 10. in 17. uro promet proti Kopru urejen le po enem pasu.

Nato bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po levem viaduktu (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru), medtem ko bo desni viadukt zaradi del zaprt za ves promet. Taka začasna prometna ureditev bo veljala predvidoma do 24. junija 2019, ko bodo obnovitvena dela v celoti zaključena.

V torek, sredo in četrtek (med 12. in 14. marcem 2019) bo predvidoma med 7.30 in 22. uro na delu odseka avtoceste A1 med Postojno in Razdrtim proti Kopru promet urejen le po enem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča. Pričakovati je zastoje.

Na odseku avtoceste A1 med Senožečami in Srminom ter na odseku avtoceste A3 med Gabrkom in Fernetiči še vedno poteka dopolnjevanje jeklenih varnostnih ograj na različnih lokacijah, ki se dnevno spreminjajo.

Gorenjska avtocesta

V nočeh na torek (11. in 12. marca 2019), sredo (12. in 13. marca 2019), četrtek (13. in 14. marec 2019) ter petek (14. in 15. marec 2019) so med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj v predoru Karavanke načrtovana vzdrževalna dela. Med deli bo promet urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma do 30 minut. V času spremenjene prometne ureditve bodo omogočeni le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,5 metra.

Štajerska avtocesta

Na delih odseka avtoceste A1 med Framom in Dramljami v obeh smereh vožnje bodo občasne zapore odstavnega in voznega pasu zaradi zamenjave in posodobitve kažipotne signalizacije.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Lipovci poteka investicijsko vzdrževanje poškodovanih vozišč, dnevno je zaprt del voznega pasu.

Dolgoročne napovedi del

Na odsekih Malence–Šmarje - Sap, Domžale–Šentjakob, Šentjakob–Zadobrova, Zaloška–Litijska, Barjanska–Vič, Dolenjska–Vič, Dolenjska–Barjanska, Litijska–Malence in Blagovica–Krtina se nadaljujejo pripravljalna dela za postavitev nosilcev spremenljive prometne signalizacije. Dela se bodo sproti prilagajala vremenskim razmeram vse do poletja.

Do 30. maja 2019 so vsakih štiri do pet ur v dnevnem in nočnem času predvidene 25-minutne zapore predora Karavanke v obe smeri zaradi gradnje druge cevi predora na avstrijski strani.

 

Koristne informacije

Varnostni pas

Do 17. marca 2019 poteka poostren nadzor policije nad uporabo varnostnega pasu.

Odrasel človek lahko z močjo rok in nog zadrži težo svojega telesa ob trku do hitrosti 7 km/h. Že ostro zaviranje pri majhni hitrosti pa je dovolj, da otroka, ki ni pripet in ne spremlja dogajanja v prometu, vrže iz sedeža v avtomobilu in ga hudo poškoduje.

Pri trku vozila, ki vozi s hitrostjo samo 30 km/h, je udarec na naše telo enak padcu z višine 3 metrov, pri hitrosti 50 km/h pa je sila enaka 10-metrskemu padcu v globino. Pri večjih hitrostih ta sila skokovito narašča in je pri hitrosti 100 km/h že enaka padcu z višine 40 metrov, kar pomeni veliko verjetnost za hude poškodbe (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo večji del tedna prevladovalo nestanovitno vreme.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj