Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. marca 2019

15.03.2019

Konec tedna, ko je manj dnevnih migracij kot med delavniki, bo na naših avtocestah kar nekaj delovnih zapor, predvsem zaradi preplastitev poškodovanih delov vozišč. Od petka zvečer do nedelje popoldne bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, zlasti v soboto je pred izvozom Blagovica pričakovati zastoje. Dela bodo v soboto potekala na odseku med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani, promet bo urejen po enem pasu. Delovni zapori bosta tudi na odseku dolenjske avtoceste med Šmarjem - Sapom (Škofljico) in Ljubljano, in sicer v soboto proti Novemu mestu, v nedeljo pa proti prestolnici, promet bo urejen po enem pasu. Od sobote popoldne do nedelje zvečer bo zaprt vozni pas na delu odseka med Brezovico in Vrhniko proti Kopru.

 

 

Predvidena dela in zapore

Osrednja Slovenija

Zaradi nujnih vzdrževalnih del (popravilo udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok vozišča) je predvidena zapora odstavnega in voznega pasu, zaradi česar so v času povečanega prometa lahko pričakovani zastoji, na naslednjih odsekih:

  • v soboto, 16. marca 2019, od 4.30 ure zjutraj do nedelje, 17. marca 2019, do 21. ure na odseku avtoceste A1 med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani, promet bo na razdalji približno 1 km urejen po prehitevalnem pasu;
  • v soboto, 16. marca 2019, od 3. do 22. ure na odseku avtoceste A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu, promet bo na trasi avtoceste med predoroma Debeli hrib in Mali vrh na razdalji približno 500 m urejen po prehitevalnem pasu;
  • v nedeljo, 17. marca 2019, na odseku avtoceste A2 med Malencami in Šmarjem - Sapom proti Ljubljani, promet bo na trasi avtoceste med predoroma Debeli hrib in Mali vrh na razdalji približno 2 km urejen po prehitevalnem pasu.

Štajerska avtocesta

Od petka, 15. marca 2019, od 21. ure do nedelje, 17. marca 2019, do 16. ure je predvidena popolna zapora odseka avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaradi vzdrževalnih del v predorih (med drugim preplastitev poškodovanih delov vozišča v predoru Ločica ter dokončanje nadgradnje hidrantnega omrežja v predorih Jasovnik, Trojane in Podmilj), na opornih zidovih in na trasi avtoceste med predori. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti, vozniki bodo avtocesto lahko zapustili na izvozu Blagovica (ali v primeru daljšega zastoja že na predhodnih izvozih) in se nanjo vrnili na uvozu Vransko.

Primorska avtocesta

Od sobote, 16. marca 2019, od 14. ure do nedelje, 17. marca 2019 do predvidoma 22. ure bo zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča na delu odseka avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko (oz. nekdanjo cestninsko postajo Log) proti Kopru zaprt vozni pas, promet bo na razdalji približno 1 km urejen po prehitevalnem pasu, v času povečanega prometa je lahko pričakovati zastoje.

Promet na odseku avtoceste A1 med Postojno in Logatcem proti Ljubljani je čez viadukt Ravbarkomanda urejen po dveh zoženih pasovih. Po zaključenih pripravljalnih delih, predvidoma od vključno 25. marca 2019 dalje, bo promet na razdalji približno 1 km urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po levem (gledano iz smeri Ljubljane proti Kopru) viaduktu. Desni viadukt bo namreč zaradi dokončanja rekonstrukcije podporne konstrukcije, ki v letu 2017 ni bila v celoti zaključena, zaprt predvidoma do 24. junija 2019, ko bodo obnovitvena dela na 46 let starem objektu v celoti zaključena.

Gorenjska avtocesta

V nočeh na petek (14. in 15. marec 2019), torek (18. in 19. marec 2019), sredo (19. in 20. marec 2019), četrtek (20. in 21. marec 2019) ter petek (21. in 22. marec 2019) so med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj v predoru Karavanke načrtovana vzdrževalna dela. Med deli bo promet urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma do 30 minut. V času spremenjene prometne ureditve bodo omogočeni le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,5 metra.

Hitra cesta skozi Maribor

Od ponedeljka, 18. marca 2019, do petka, 22. marca 2019 bodo na odseku hitre ceste H2 med Mariborom in Pesnico potekala intervencijska vzdrževalna dela ali na voznem ali na prehitevalnem pasu.

Pomurska avtocesta

Na odseku pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Lipovci poteka popravilo poškodovanih delov vozišča voznega pasu.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma med 18. marcem in 8. aprilom 2019 bo zaradi obnove zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 na območju nekdanjega slovensko-italijanskega mejnega prehoda v Vrtojbi, promet bo na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo večji del tedna prevladovalo nestanovitno vreme.

Večja gostota prometa

V četrtek in petek bo zaradi praznika na Madžarskem povečano število tovornih vozil na avtocesti med Italijo in Madžarsko. Podobno povečanje števila tovornjakov pričakujemo v torek in sredo, ko je praznik v Italiji. 

Omejitev tovornega prometa

Na mejnem prehodu Petišovci velja omejitev tovornega prometa nad 7,5 t (več informacij).

Varnostna razdalja

Nepravilna varnostna razdalja je še vedno eden izmed glavnih vzrokov nesreč na avtocestah in hitrih cestah, povezana pa je tudi z neprimerno hitrostjo. (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj