Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 11. aprila 2019

04.04.2019

Konec tedna pričakujemo nekaj zgostitev prometa proti turističnim krajem, predvsem proti morju.

Opozarjamo na naslednje odseke, kjer bo promet zaradi del konec tedna urejen le po enem pasu: na štajerski avtocesti med Lukovico in Krtino proti Ljubljani, na primorski avtocesti med Logatcem in Uncem proti Kopru ter na gorenjski avtocesti med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani. Pričakujemo zastoje, zato prosimo voznike za strpnost in razumevanje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto, 6. aprila 2019, med 8. in 11. uro bo na odseku avtoceste A1 med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas zaradi del na cestni opremi. Promet bo v razdalji približno 300 m urejen samo po voznem pasu. Pričakovati je lahko zastoje.

V soboto, 6. aprila 2019, od 14. ure do ponedeljka, 8. aprila 2019, do 5. ure zjutraj bosta na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Uncem proti Kopru dve ločeni delovni zapori zaradi preplastitve vozišča, prva v razdalji približno 600 m in druga približno 1 km. Zaprta bosta odstavni in vozni pas, promet bo urejen po prehitevalnem pasu. Pričakovati je lahko zastoje.

Predvidoma v sredini prihodnjega tedna se bo na odseku avtoceste A1 med Črnim Kalom in Kozino proti Ljubljani v razdalji 400 m izvajalo dvodnevno intervencijsko krpanje posedenega vozišča na voznem in pospeševalnem pasu. Promet iz Kopra bo potekal po prehitevalnem pasu, oba dneva bo zaprt uvoz Črni Kal proti Ljubljani.

Prihodnji teden se začnejo pripravljalna dela za odstranitev cestninskih postaj Videž in Kozina, zato bo na ploščadih cestninskih postaj občasno oviran promet.

Na različnih odsekih primorske avtoceste se bo nadaljevala nadgradnja jeklenih varnostnih ograj. V primeru ugodnega vremena se bodo v prihodnjem tednu izvajale tudi obnove talnih označb.

Štajerska avtocesta

Od petka, 5. aprila 2019, od 23. ure do nedelje, 7. aprila 2019, do predvidoma 20. ure bosta na odseku avtoceste A1 med Lukovico in Krtino proti Ljubljani zaprta vozni in odstavni pas zaradi popravila vozišča. Pričakovati je lahko zastoje.

Od nedelje, 7. aprila 2019, do srede, 10. aprila 2019, bo vsak dan od 23. ure zvečer do 15. ure popoldan na odseku avtoceste A1 med Krtino in Blagovico proti Mariboru zaprt prehitevalni pas zaradi popravila vozišča. Pričakovati je lahko zastoje.

Od petka, 5. aprila 2019, od 20. ure do ponedeljka, 8. aprila 2019, do predvidoma 5. ure bo na odseku avtoceste A1 med priključkoma Fram in Slivnica promet potekal le po eni polovici avtoceste dvosmerno zaradi nujnih vzdrževalnih del na smernem vozišču proti Mariboru. Izvoz iz avtoceste Fram in uvoz na avtocesto proti Mariboru sta urejena.

Gorenjska avtocesta

V soboto, 6. aprila 2019, od 6. ure do 22. ure je na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani predvidena zapora odstavnega in voznega pasu zaradi preplastitve vozišča. Promet bo v razdalji približno 500 m potekal le po prehitevalnem pasu. Pričakovati je lahko zastoje.  

V obratni smeri (med Šmartnim in Vodicami proti Kranju) se bo zapora ponovila v nedeljo, 7. aprila 2019, od 6. do 22. ure, ko bosta v enaki razdalji zaprta odstavni in vozni pas in bo promet prav tako potekal le po prehitevalnem pasu.

Do 7. aprila 2019 so med 20. in 5. uro v predoru Šentvid proti Karavankam predvidene popolne nočne zapore zaradi rednih vzdrževalnih del. Obvoz bo urejen po severni ljubljanski obvoznici in Celovški cesti.

V noči s četrtka na petek (4. in 5. april 2019) bodo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj v predoru Karavanke potekala vzdrževalna dela. Omogočeni bodo le prevozi vozil, katerih širina ne presega 3,5 metra. V istem nočnem terminu med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj bosta polovični zapori predora Karavanke tudi v noči na ponedeljek in torek (med 8. in 10. aprilom 2019) zaradi pranja predora. Promet bo v času zapor urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma do 30 minut.

Dolenjska avtocesta

V nedeljo, 7. aprila 2019, od 3. do 22. ure bo na odseku avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom proti Novemu mestu potekala preplastitev vozišča. Zaprt bo prehitevalni pas, promet v razdalji nekaj sto metrov med Malencami in predorom Debeli hrib pa bo urejen samo po voznem pasu.

Ljubljanska obvoznica

V soboto, 6. aprila 2019, od 3. do 22. ure bo promet na razcepu Malence iz smeri južne obvoznice (Rudnika) – tako proti vzhodni obvoznici (predoru Golovec) kot tudi proti dolenjski avtocesti (predoru Debeli hrib) – v razdalji približno 200 m urejen samo po enem pasu.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka junija letos je predvidena popolna zapora dela hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite. Promet je v razdalji približno 7 km urejen povečini po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 22. aprila 2019 bo zaradi obnove zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 na območju nekdanjega slovensko-italijanskega mejnega prehoda v Vrtojbi, promet bo v razdalji nekaj sto metrov urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

 

Koristne informacije

Vreme

Napovedane slabše vremenske razmere bodo vplivale tudi na vožnjo, zato priporočamo previdnost, primerno hitrost in spoštovanje varnostne razdalje. Po podatkih ARSO se nam že v noči na petek obetajo močni nalivi, v soboto bo sledilo jasno vreme. Od nedelje do četrtka se vnovič obeta izjemno spremenljivo vreme, vsak dan so možne krajevne plohe. Temperature se bodo gibale okoli 15 °C.

Poostren nadzor hitrosti

Ste prehitri? Hitrost je še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Zato Policija od 1. do 14. aprila izvaja nacionalno preventivno akcijo z namenom umirjanja hitrosti prometa (več informacij).

Odstranjevanje vozil nad 3,5 t

S 1. aprilom 2019 bo stopil v veljavo spremenjen in dopolnjen sistem odstranjevanja vozil nad 3,5 tone z avtocest in hitrih cest (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj