Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 18. aprila 2019

11.04.2019

V petek, 12. aprila 2019, bo v popoldanskih urah na štajerski avtocesti zaprt prehitevalni pas pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi priprave na večerno popolno zaporo v sklopu del za odstranitev cestninske postaje, zato je pričakovati zastoje. Od 19. ure dalje in vse do ponedeljka zgodaj zjutraj, 15. aprila 2019, bo namreč zaprt odsek avtoceste med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani.

Še posebej pa opozarjamo na delovno zaporo na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, saj bo promet od sobote, 13. aprila 2019, od 3. ure zjutraj do nedelje, 14. aprila 2019, do predvidoma 14. ure v dolžini približno 4 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Pričakovati je tudi daljše zastoje. 

 

 

Predvidena dela in zapore

Štajerska avtocesta

V petek, 12. aprila 2019, bo v popoldanskih urah zaprt prehitevalni pas pred cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi priprave na večerno popolno zaporo v sklopu del za odstranitev cestninske postaje. Promet bo nato skozi cestninsko potekal po ločenih pasovih za osebna in tovorna vozila. Pričakovani so zastoji pred zaporo. Vozniki bodo med zastoji lahko uporabljali izvoza Vransko in Trojane.

Od petka, 12. aprila 2019, od 19. ure do ponedeljka, 15. aprila 2019, do 5. ure pa bo na odseku avtoceste A1 med Šentrupertom in Vranskim proti Ljubljani zaradi odstranjevanja cestninske postaje Vransko popolna zapora, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Od ponedeljka, 15. aprila 2019, zjutraj bo promet na delu odseka med Vranskim in Šentrupertom (združena je odstranitev cestninske postaje in obnova približno 4 km vozišča v obeh smereh) urejen po dveh zoženih pasovih tako proti Mariboru kot proti Ljubljani. Taka prometna ureditev bo predvidoma do 6. maja 2019, nato bo promet urejen samo po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Od petka, 12. aprila 2019, od 23. ure do nedelje, 14. aprila 2019, do predvidoma 20. ure bo na odseku avtoceste A1 med Lukovico in Krtino proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas.

Od nedelje, 14. aprila 2019, do srede, 17. aprila 2019, so v času od 23. do 15. ure na odseku avtoceste A1 med Krtino in Lukovico proti Mariboru predvidene zapore prehitevalnega pasu zaradi popravil vozišča. Na območju zapor pričakujemo krajše zastoje. V primeru slabega vremena se dela ne bodo izvajala.

Primorska avtocesta

V soboto, 13. aprila 2019, od 3. ure do nedelje, 14. aprila 2019, do predvidoma 14. ure bo na odseku avtoceste A1 med Vrhniko (oz. nekdanjo cestninsko postajo / sedanjo nadzorno točko Log) in Brezovico proti Ljubljani (v dolžini približno 4 km) promet urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov voznega pasu (obnova bo zaobjela skupno približno 7500 m2 vozišča). Pričakovati je tudi daljše zastoje.

Na različnih odsekih primorske avtoceste se izvajajo dela nadgradnje jeklenih varnostnih ograj. V primeru ugodnega vremena se bodo v prihodnjem tednu izvajale tudi obnove talnih označb.

Predvidoma v sredini prihodnjega tedna bo izvedeno dvodnevno intervencijsko krpanje posedenega vozišča na voznem in pospeševalnem pasu odseka avtoceste A1 med Črnim Kalom in Kozino proti Ljubljani v dolžini 400 m. Promet iz Kopra bo potekal po prehitevalnem pasu, zaprt bo uvoz Črni Kal proti Ljubljani.

Nadaljujejo se dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj Videž in Kozina, občasno bo na območju cestninskih ploščadi oviran promet.

Na odseku med Uncem in Postojno je promet čez viadukt Ravbarkomanda v dolžini približno 1 km urejen po dvosmerno po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer.

Dolenjska avtocesta

Stekla so dela preplastitve nekaj manj kot 8 km vozišča (v obeh smereh) na odseku dolenjske avtoceste med Dobruško vasjo in Drnovim ter priključka Drnovo, s temi deli in delovno zaporo je združena tudi odstranitev tamkajšnjih cestninskih postaj in preureditev njihovih območij (čelne cestninske postaje Drnovo in stranske na priključku Krško). Promet bo med obnovo posamezne polovice avtoceste urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi junija letos.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka junija letos je predvidena popolna zapora dela hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite. Promet je v razdalji približno 7 km urejen povečini po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Predvidoma do 22. aprila 2019 bo zaradi obnove zaprto smerno vozišče hitre ceste H4 na območju nekdanjega slovensko-italijanskega mejnega prehoda v Vrtojbi, promet bo v razdalji nekaj sto metrov urejen dvosmerno po drugi polovici hitre ceste, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Slovo cestninskim postajam

Dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj so že v teku (več informacij).

Nasvet policije

Policija svetuje: vozniki, počasi, strpno in previdno med zastoji (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj