Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. aprila 2019

17.04.2019

Z začetkom počitnic in praznikov v večini evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek.

V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo tudi število tovornih vozil.

Na velikonočni ponedeljek in tudi v torek bo močno povečan promet popoldan, zlasti iz turističnih krajev proti urbanim središčem ter od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujemo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob odstranjevanju cestninskih postaj.

V četrtek, 25. aprila 2019, je praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.

Zaradi poznega termina velikonočnih praznikov, ki skoraj sovpadajo s prvomajskimi prazniki, družba DARS od četrtka, 18. aprila 2019, do zaključka prvomajskih praznikov ne bo izvajala dodatnih celodnevnih delovnih zapor na prometno najbolj obremenjenih odsekih avtocest. V želji po doseganju čim večje pretočnosti avtocestnega omrežja tako v prazničnem času ne bo dodajala dodatnih delovišč že obstoječim deloviščem z obsežnejšimi deli, kjer zapor žal ni mogoče začasno umakniti.

 

 

Predvidena dela

Na avtocestnem omrežju aktivno potekajo dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj (več informacij).

Dolenjska avtocesta

Na avtocesti A2 potekajo dela preplastitve nekaj manj kot 8 km vozišča (v obeh smereh) med Dobruško vasjo in Drnovim ter priključka Drnovo, s temi deli in delovno zaporo je združena tudi odstranitev tamkajšnjih cestninskih postaj in preureditev njihovih območij (čelne cestninske postaje Drnovo in stranske na priključku Krško). Promet bo med obnovo posamezne polovice avtoceste urejen dvosmerno po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi junija letos.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet urejen po dveh zoženih pasovih tako proti Mariboru kot proti Ljubljani zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno 4 km vozišča v obeh smereh. Takšna prometna ureditev bo trajala predvidoma do 6. maja 2019, nato bo promet urejen samo po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Primorska avtocesta

Na območju cestninske postaje Videž promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje  zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka junija je predvidena popolna zapora dela hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite. Promet je v razdalji približno 7 km urejen povečini po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

 

Koristne informacije

Obnove avtocest

Z naraščanjem prometa zaradi večjih obrab cestišč postajajo na naših avtocestah in hitrih cestah obnove in vzdrževanje cestišč stalnica. Zato ob delovnih zaporah voznike prosimo za strpnost in razumevanje.

Omejitev prometa tovornih vozil

V Sloveniji velja omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, v petek pred veliko nočjo od 14. do 21. ure ter v nedeljo in ponedeljek od 8. do 21. ure. 

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj