Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 9. maja 2019

25.04.2019

Med 26. aprilom in 6. majem bo zaradi šolskih počitnic in praznikov na slovenskih cestah promet močno povečan na primorski avtocesti (v obe smeri vožnje) ter na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja). Največ prometa proti Hrvaški pričakujemo v petek in soboto (26. in 27. april 2019), v obratni smeri pa v sredo (1. maj 2019) in prihodnjo nedeljo (5. maj 2019). Zaradi četrtkovega praznika in zaključka počitnic v Italiji pričakujemo v petek, 26. aprila 2019, več tovornega prometa med Italijo In Madžarsko ter med Italijo in Hrvaško.

Od 26. aprila zvečer do 6. maja zgodaj zjutraj bo neprekinjeno zaprta hitra cesta H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe, promet bo urejen po vzporedni regionalni cesti Razdrto–Vipava.

 

 

Predvidena dela

Vipavska hitra cesta

Od 26. aprila 2019 od 21. ure do 6. maja 2019 do 5. ure zjutraj bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici popolna zapora zaradi sanacije objektov ob zaključku desetletne garancijske dobe. Promet bo preusmerjen na vzporedno državno cesto. Na razcepu Nanos bosta proti Novi Gorici iz primorske avtoceste A1 zaprta odcepa na hitro cesto H4 iz smeri Postojne in Kopra. Obvoz bo mogoč preko izvoza Razdrto po regionalni cesti Razdrto–Vipava, za tovorna vozila, ki so namenjena proti Italiji, bo obvoz po avtocestnem odseku A3 Gabrk–Fernetiči. Zapora hitre ceste se bo izvedla v času najmanjših prometnih obremenitev in nedeljsko-praznične omejitve prometa težkih tovornih vozil.

Popolne zapore na tem odseku v obratni smeri (proti Ljubljani) bodo sledile med 10. majem in 3. junijem 2019, in sicer vsak konec tedna od petka od 21. ure do ponedeljka do 5. ure.

Predvidoma do začetka junija letos bo sicer promet na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite v razdalji 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet v razdalji približno 5 km urejen po dveh zoženih pasovih tako proti Mariboru kot proti Ljubljani zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno 4 km vozišča v obeh smereh. Takšna prometna ureditev bo trajala predvidoma do 6. maja 2019, nato bo promet urejen samo po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno bo promet na območju viadukta Ravbarkomanda predvidoma do sredine junija potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Promet mimo priključka Kozina poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Videž.

Gorenjska avtocesta

V noči s sobote na nedeljo (27. in 28. april 2019) bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke zaradi vzdrževalnih del urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma do 30 minut.

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma sredine junija 2019 bo promet na delu odseka avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami zaradi obnove nekaj manj kot 8 km vozišča v obeh smereh in odstranitve cestninske postaje Drnovo potekal po polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer. Od 6. do predvidoma 11. maja 2019 bo zaprt priključek Drnovo oziroma Krško v smeri proti Hrvaški.

Pomurska avtocesta

Na odseku avtoceste A5 med Mariborom in Lenartom bosta v pokritem vkopu Močna izmenično zaprta vozni in prehitevalni pas zaradi vzdrževalnih del. Takšna ureditev bo v sredo, 8. maja 2019, v dopoldanskem času v smeri proti Lendavi in v četrtek, 9. maja 2019, v dopoldanskem času v smeri proti Mariboru.

 

 

Koristne informacije

Omejitev prometa tovornih vozil

Za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton veljajo omejitve:

 • v soboto, 27. aprila 2019, med 8. in 21. uro;
 • v nedeljo, 28. aprila 2019, med 8. in 21. uro;
 • v sredo, 1. maja 2019, med 8. in 21. uro;
 • v četrtek, 2. maja 2019, med 8. in 21 uro;
 • v nedeljo, 5. maja 2019, med 8. in 21. uro.

Odstranjevanje cestninskih postaj

Na avtocestnem omrežju potekajo dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj (več informacij).

Nadgrajena mobilna aplikacija DarsPromet+

Na svoje mobilne naprave si lahko naložite nadgrajeno testno aplikacijo DarsPromet+. S tem boste pomagali pri razvoju aplikacije ter ovrednotenju uporabnosti novih tehnologij na področju prometnih informacij in izvajanja prometnih ukrepov v prihodnosti.

Nadgrajena aplikacija ponuja:

 • enostavnejšo uporabo,
 • zvočna obvestila,
 • hitrejše informacije,
 • samo tiste informacije, ki jih potrebujemo,
 • varno sporočanje dogodka na naši poti drugim voznikom,
 • prikazano pot in izračun časa do cilja, vključno z  vsemi vmesnimi dogodki. 

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj