Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Napoved prometa do 16. maja 2019

09.05.2019

V prihodnjem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa. Le konec tedna bo nekoliko povečan promet iz urbanih središč proti turističnim krajem ter v nedeljo v obratni smeri.

Od petka, 10. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 13. maja 2019, do 5. ure bo zaprta hitra cesta H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe.

 

 

Predvidena dela

Ljubljana in okolica

V prihodnjem tednu se bo zvrstilo več nočnih zapor predora Šentvid zaradi nujnih vzdrževalnih del (pranje predora). Zapore bodo trajale med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj. Predorska cev v smeri proti Ljubljani bo zaprta v noči s ponedeljka na torek (13. in 14. maj 2019) ter v noči s torka na sredo (14. in 15. maj 2019), hkrati bo zaprta tudi priključna cev iz Celovške ceste. Predorska cev proti Kranju pa bo zaprta v noči s srede na četrtek (15. in 16. maj 2019) ter v noči s četrtka na petek (16. in 17. maj 2019). V času zapor bo promet preusmerjen na Celovško cesto in severno ljubljansko obvoznico.

Gorenjska avtocesta

V soboto, 11. maja 2019, od 6. ure do 21. ure je na odseku avtoceste A2 med Vodicami in Šmartnim proti Ljubljani predvidena zapora voznega pasu zaradi preplastitve vozišča. Promet bo v dolžini nekaj več kot 500 m potekal le po prehitevalnem pasu. Pričakovati je lahko zastoje. 

V torek in sredo, 14. in 15. maja 2019, bo med 6. in 18. uro promet skozi predor Karavanke zaradi gradbenih del na avstrijski strani urejen izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali predvidoma do 20 minut.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet v razdalji približno 5 km urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno 4 km vozišča v obeh smereh. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

V sredo, 15. maja 2019, bodo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico v obe smeri, na odseku med Pesnico in Dragučovo proti Avstriji in na priključku Maribor sever iz smeri Avstrije proti Mariboru delne zapore zaradi sanacije dilatacij na mostu čez reko Pesnico. Delne zapore se bodo končale 8. junija 2019.

Primorska avtocesta

V soboto, 11. maja 2019, bosta od 3. do 16. ure na odseku avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi del zaprta počasni in vozni pas, promet bo v dolžini približno 2,5 km urejen samo po prehitevalnem pasu. Ob povečanem prometu lahko pride do zastojev. 

Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno bo promet na območju viadukta Ravbarkomanda predvidoma do sredine junija potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Na odsekih avtoceste A1 med Divačo in Črnim Kalom promet v obe smeri poteka po enem voznem pasu širine 3,5 m zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Videž. Priključek Kozina je zaprt v obe smeri, obvoz je urejen preko priključkov Kastelec in Divača. Trajanje delovne zapore bo odvisno od napredovanja gradbenih del.  

Največja možna širina izrednih prevozov v tako zoženi delni zapori čez ploščad cestninske postaje Videž v obeh smereh je 4 m. Izredni prevozi do 5 m bodo omogočeni vsako sredo v tednu od 21. ure zvečer do 5. zjutraj v smeri proti Kopru, vsak četrtek v tednu od 21. ure zvečer do 5. ure zjutraj pa v smeri proti Ljubljani.

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma sredine junija 2019 bo promet na delu odseka avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami zaradi obnove nekaj manj kot 8 km vozišča v obeh smereh in odstranitve cestninske postaje Drnovo potekal po polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer. Do 12. maja 2019 bo zaprt priključek Drnovo oziroma Krško v smeri proti Hrvaški.

Vipavska hitra cesta

Od petka, 10. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 13. maja 2019, do 5. ure bo zaprt odsek hitre ceste H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku 10-letne garancijske dobe. Obvoz za vsa vozila bo urejen po vzporedni državni cesti. Do 3. junija 2019 se bodo popolne zapore na tem odseku ponovile vsak konec tedna v istem časovnem terminu.

V nedeljo, 12. maja 2019, od 9. do 12. ure bo zaradi vaje zaščite in reševanja popolna zapora hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici. Obvoz za osebna vozila in avtobuse je predviden po vzporedni cesti Razdrto–Vipava, za tovorna vozila v tranzitu pa preko Fernetičev.

Predvidoma do začetka junija letos bo promet na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite v razdalji 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se nam obeta nestanovitno vreme z dežjem, občasno je možen tudi veter, na Primorskem burja. Do sredine maja se nam obetajo najvišje dnevne temperature okoli 15 °C.

Odstranjevanje cestninskih postaj

Na avtocestnem omrežju potekajo dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj (več informacij).

Nadgrajena mobilna aplikacija DarsPromet+

Na svoje mobilne naprave si lahko naložite nadgrajeno testno aplikacijo DarsPromet+. S tem boste pomagali pri razvoju aplikacije ter ovrednotenju uporabnosti novih tehnologij na področju prometnih informacij in izvajanja prometnih ukrepov v prihodnosti.

Nadgrajena aplikacija ponuja:

  • enostavnejšo uporabo,
  • zvočna obvestila,
  • hitrejše informacije,
  • samo tiste informacije, ki jih potrebujemo,
  • varno sporočanje dogodka na naši poti drugim voznikom,
  • prikazano pot in izračun časa do cilja, vključno z  vsemi vmesnimi dogodki. 

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj