Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 23. maja 2019

16.05.2019

Zaradi del med koncem tedna na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru voznikom svetujemo, naj uporabijo vzporedno regionalno cesto ali obvoz skozi Zasavje.

Konec tedna bo zaprta tudi hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku garancijske dobe.

 

 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta

Od petka, 17. maja 2019, od 21. ure, do nedelje, 19. maja 2019, predvidoma do 16. ure bo na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Vranskim proti Mariboru popolna zapora zaradi sanacije betonskega vozišča v predoru Jasovnik, zaporo pa bomo izkoristili za izvedbo še določenih vzdrževalnih del na tem odseku. Pred izvozom Blagovica je zlasti v soboto pričakovati tudi daljše zastoje. Za osebna vozila bo možen obvoz skozi Tuhinjsko dolino ali Zasavje. Na priključku Trojane bosta v tem obdobju zaprta uvoza na avtocesto v obe smeri, proti Ljubljani in proti Mariboru. To bo do letošnje jeseni tudi zadnja zapora avtoceste Vransko–Blagovica zaradi načrtovanih vzdrževalnih del.

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet v razdalji približno 5 km urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno 4 km vozišča v obeh smereh. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Dolenjska avtocesta

Zaradi vzdrževalnih del v predorih Mali vrh in Debeli hrib bo v noči s ponedeljka na torek, 20. in 21. maja 2019, med 20. in 5. uro zaprto smerno vozišče avtoceste A2 Šmarje Sap–razcep Malence proti Ljubljani. Promet bo na izvozu Šmarje Sap proti Ljubljani preusmerjen z avtoceste na regionalno cesto do Škofljice ter nato voden čez priključek Ljubljana jug (Dolenjska cesta) nazaj na avtocesto.

Predvidoma do sredine junija 2019 bo promet na delu odseka avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami zaradi obnove nekaj manj kot 8 km vozišča v obeh smereh in odstranitve cestninske postaje Drnovo potekal po polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer. Priključek Drnovo oziroma Krško bo odprt do predvidoma 26. maja 2019.

Vipavska hitra cesta

Od petka, 17. maja 2019, od 21. ure do ponedeljka, 20. maja 2019, do 5. ure bo zaprt odsek hitre ceste H4 med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani zaradi sanacije objektov ob zaključku 10-letne garancijske dobe. Obvoz za vsa vozila bo urejen po vzporedni državni cesti. 

Predvidoma do začetka junija letos bo promet na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Novi Gorici zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite v razdalji 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno bo promet na območju viadukta Ravbarkomanda predvidoma do sredine junija potekal po polovici avtoceste, dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Zaradi dokončanja rekonstrukcije stebrov oz. podporne konstrukcije je namreč za promet zaprt desni viadukt (smer Ljubljana–Koper).

Na odsekih avtoceste A1 med Divačo in Črnim Kalom promet v obe smeri poteka po enem zoženem pasu zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Videž, ki bodo zaključena predvidoma do 20. julija 2019. Priključek Kozina bo predvidoma do 22. maja 2019 zaprt v obe smeri, obvoz je urejen preko priključkov Kastelec in Divača.

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Nanos in Gabrkom v obeh smereh potekajo nujna sanacijska dela na območju priključka Senožeče (popravilo dilatacijskih stikov in asfaltov na premostitvenem objektu). Promet v razdalji prilbižno poldrugi kilometer v obeh smereh poteka samo po prehitevalnem pasu širine 3,5 m, zaradi česar niso mogoči izredni prevozi večjih dimenzij. Takšna prometna ureditev bo ostala predvidoma do začetka junija.

Obalna hitra cesta

V ponedeljek, 20. maja 2019, bo na odseku hitre ceste H6 med Semedelo in Izolo pred predorom Markovec proti Izoli ter v obratni smeri iz Izole proti Kopru vzpostavljena zapora prehitevalnega pasu zaradi rekonstrukcije intervencijskega sredinskega prehoda preko smernih vozišč. Zapora bo predvidoma trajala teden dni. Ob prometnih konicah je pričakovati krajše zastoje.

Če bodo vremenske razmere dopuščale, se bodo v prihodnjem tednu izvajale tudi obnove talnih označb.

 

Koristne informacije

Odstranjevanje cestninskih postaj

Na avtocestnem omrežju potekajo dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj