Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 13. junija 2019

05.06.2019

V petek in soboto bo povečan promet od Avstrije proti osrednji Sloveniji in naprej proti Primorski in Hrvaški zaradi praznikov in začetka počitnic v Avstriji in delu Nemčije. V obratni smeri bo promet povečan v ponedeljek in torek – v ponedeljek je binkoštni ponedeljek ter praznik v Avstriji, na Madžarskem, v Nemčiji ter večjem delu Švice. V torek pričakujemo povečano število tovornih vozil predvsem pred prehodi z Avstrijo.

 


 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

Zaradi postavitve prečk za spremenljivo signalizacijo so predvidene kratkotrajne 30-minutne popolne zapore brez obvoza v obeh smereh vožnje, in sicer:

  • v sredo, 6. junija 2019, med 23.00 in 23.30 uro na odsekih vzhodne ljubljanske obvoznice med razcepom Zadobrova in priključkom Ljubljana vzhod (Zaloška) ter med priključkom Ljubljana Bizovik (Litijska) in razcepom Malence (zaprta bosta tudi priključka Ljubljana vzhod in Ljubljana Bizovik);
  • v četrtek, 7. junija 2019, med 3.00 in 3.30 uro, na odsekih avtoceste A1 med razcepom Zadobrova in Šentjakobom (zaprt bo tudi priključek Ljubljana Sneberje).

Na navedenih lokacijah bo promet delno oviran že od 6. junija 2019 od 19. ure do 7. junija 2019 do 5. ure.

Štajerska in pomurska avtocesta

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet v razdalji približno 5 km urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno 4 km vozišča v obeh smereh. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Do 7. junija 2019 bo na odsekih avtoceste A1 med Pesnico in Mariborom (Ptujska) proti Ljubljani ter na odseku avtoceste A5 med Dragučovo in Lenartom proti Mariboru popolna zapora zaradi sanacije mostu čez reko Dravo, pokritega vkopa Malečnik, predora Vodole in viaduktov Vodole I–V . Promet bo potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. V obratni smeri bo zapora vzpostavljena med 11. in 19. junijem 2019.

Do 12. junija 2019 bo zaradi izrednih prevozov začasno zaprt del počivališča Murska Sobota proti Mariboru. Za uporabnike avtoceste bo zaprta samo ploščad, ki je namenjena parkiranju težkih tovornih vozil. Oskrba z gorivom bo možna, za krajši postanek pa bo odprt tudi manjši plato ob bencinskem servisu, ki bo dostopen za vse uporabnike.

Od sobote, 8. junija 2019, od 7. ure do predvidoma nedelje, 30. junija 2019, do 17. ure bo zaprt priključek Blagovica v smeri proti Mariboru (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje) zaradi odstranitve cestninske postaje in preplastitve vozišča priključka.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Nanos in Gabrkom v obeh smereh potekajo nujna sanacijska dela na območju priključka Senožeče. Promet proti Kopru poteka po dveh zoženih pasovih, proti Ljubljani pa po enem. V nedeljo, 9. junija 2019, med 12. in 14. uro bo tudi proti Ljubljani vzpostavljen promet po dveh zoženih pasovih.

Dolenjska avtocesta

Do 30. junija 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela njene odstranitve in preureditve tega območja.

Zaradi odstranjevanja cestninske postaje Drnovo in obnove vozišča na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami v razdalji približno 8 km promet poteka dvosmerno po polovici avtoceste. Priključek Drnovo bo zaprt v obe smeri do 14. junija 2019.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do začetka junija letos bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in priključkom Vipava proti Vrtojbi (Italiji) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite promet v dolžini 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno po enem pasu v vsako smer vožnje.

Gorenjska avtocesta

V nočeh od torka do petka (11. in 12. junij 2019, 12. in 13. junij 2019 ter 13. in 14. junij 2019) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj ter v noči na soboto (14. in 15. junij 2019) med 23. uro zvečer in 5. uro zjutraj bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,5 metra.

 

Koristne informacije

Nove nadzorne točke na avtocestah

DARS na avtocestnem omrežju vzpostavlja šest novih nadzornih točk. Njihov glavni namen je izločiti z avtoceste preobremenjena vozila, utrujene voznike, vozila s prepovedjo vožnje in tehnično nepopolna vozila. Na ta način bodo pripomogle k večji prometni varnosti, tako v smislu zmanjšanja števila prometnih nesreč kot števila poškodovanih v nesrečah (več informacij).

Odstranjevanje cestninskih postaj

Na avtocestnem omrežju potekajo dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj