Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 27. junija 2019

20.06.2019

V četrtek je praznik v Avstriji, večjem delu Nemčije, Švici ter na Poljskem in Hrvaškem. Zato bo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali. Tako v četrtek kot petek se bo povečalo število tovornih vozil na avtocestah med Italijo in Madžarsko ter pred prehodi z Avstrijo (Karavanke, Šentilj). V obratni smeri bodo večje zgostitve predvsem v nedeljo popoldne.

Ves čas bodo najbolj obremenjeni mejni prehodi v Istri (Sečovlje, Dragonja, Sočerga) ter Obrežje in Gruškovje.  V torek, 25. junija 2019, je državni praznik v Sloveniji in na Hrvaškem, zato se bo dan prej in dan pozneje na avtocestah povečalo število tovornih vozil.

 

 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

V soboto, 22. junija 2019, bo med 3.30 in 23. uro na odseku avtoceste A1 med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru promet v razdalji približno 500 m potekal le po prehitevalnem pasu zaradi preplastitve vozišča. V obratni smeri (proti Ljubljani) bo enaka prometna ureditev veljala v nedeljo, 23. junija 2019, prav tako med 3.30 in 23. uro.

Štajerska avtocesta

Na štajerski avtocesti bo od četrtka, 27. junija 2019, zaradi odstranjevanja cestninske postaje Tepanje na območju postaje promet v obe smeri potekal po enem pasu. Možni so zastoji.

Predvidoma do 30. junija 2019 do 17. ure bo na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico zaprt priključek Blagovica. Obvoz je urejen po vzporedni državni cesti.

Na delu odseka avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je promet v razdalji približno 5 km urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno 4 km vozišča v obeh smereh. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v drugi polovici julija letos.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Divačo in Črnim Kalom promet v obe smeri v razdalji približno 1,5 km poteka po eni polovici avtoceste, in sicer po dveh zoženih pasovih proti Kopru in po enem proti Ljubljani, zaradi del v sklopu odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Videž. Dela bodo zaključena predvidoma do 20. julija 2019. Možni bodo zastoji ob izrazitejših prometnih konicah. Priključek Kozina bo od ponedeljka, 17. junija 2019, do predvidoma 29. junija 2019, zaprt iz smeri Ljubljane proti Kopru (v navedeni smeri bosta zaprta bosta tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Izvoz z avtoceste za Kozino bo voden čez priključek Divača, uvoz na avtocesto proti Kopru pa čez priključek Kastelec. Popolna zapora dveh krakov je potrebna za ureditev navezave na odsek avtoceste Divača–Kozina–Črni Kal. Takšna zapora bo trajala predvidoma do vključno 29. junija 2019.

Obalna hitra cesta

Na hitri cesti H6 je zaprt uvozni krak priključka Slavček v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone. Zapora kraka bo trajala predvidoma do 30. septembra 2019.

Dolenjska avtocesta

Do 25. avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija letos bo na večini odseka hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

 

Koristne informacije

Povečan promet pred poletno sezono

Ob začetku počitnic in pred glavno turistično sezono se zastojem in povečanemu prometu na slovenskih avtocestah in hitrih cestah ni mogoče povsem izogniti. Povečan promet pričakujemo skozi celotno poletno sezono, najbolj obremenjene bodo ceste od severa proti jugu. Že tradicionalno največ gneče pričakujemo ob petkih popoldan in sobotah dopoldan, ko se večina odpravi proti turističnim krajem, ob nedeljah popoldan pa je največ prometa v nasprotni smeri. Povečajo se tudi čakalne dobe na mejnih prehodih ter število tovornih vozil.

Odstranjevanje cestninskih postaj

Na avtocestnem omrežju potekajo dela v sklopu odstranjevanja cestninskih postaj (več informacij).

Zaradi del in povečanega prometa pričakujemo zgostitve prometa in zastoje, predvsem na območju delovnih zapor, zato voznikom priporočamo predhodno načrtovanje poti.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj