Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 11. julija 2019

04.07.2019

V poletnem času vsak konec tedna, pogosto pa tudi ob ponedeljkih, pričakujemo močno povečan promet proti slovenski in hrvaški obali ter obratno proti notranjosti. Ob tem opozarjamo tudi na bolj obremenjena počivališča in parkirne prostore na počivališčih. Največ gneče pričakujemo v petek popoldne in soboto dopoldne.

 

 

 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta 

Na delu odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve cestninske postaje Tepanje. Od ponedeljka, 8. julija 2019, dalje pa bo promet v razdalji približno 2 km med delavniki urejen po sistemu "2 + 1" v naslednjih predvidenih časovnih okvirih:

  • med 20. in 14. uro po dveh zoženih pasovih proti Ljubljani in po enem v nasprotni smeri,
  • med 14. in 20. uro po dveh zoženih pasovih proti Mariboru in po enem proti Ljubljani,

ob koncih tedna pa:

  • ob petkih (od 12. julija 2019 dalje) med 11. in 21. uro po dveh zoženih pasovih proti Mariboru in po enem proti Ljubljani, po 21. uri po dveh zoženih pasovih proti Ljubljani in po enem v nasprotni smeri,
  • ob sobotah (od 13. julija 2019 dalje) po 12. uri po dveh zoženih pasovih proti Mariboru in po enem v nasprotni smeri,
  • ob nedeljah (od 14. julija 2019 dalje) po 21. uri po dveh zoženih pasovih proti Ljubljani in po enem proti Mariboru.

Na tem območju žal ni dovolj prostora za ureditev prometa po sistemu 2 + 2, to je po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje.

Od 8. do predvidoma 25. julija 2019 bo na priključku Slovenske Konjice zaprt uvoz na avtocesto proti Mariboru.

Rušitev in preureditev območja tamkajšnje stranske cestninske postaje Slovenske Konjice na istoimenskem avtocestnem priključku je načrtovana proti koncu julija oz. v prvi polovici avgusta, pri čemer bodo prvih predvidoma pet dni potekala pod prometom, potem pa bo potrebna desetdnevna (predvidoma med 1. in 11. avgustom 2019) popolna zapora celotnega priključka; obvoz bo preko sosednjih priključkov.

Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do sredine avgusta 2019.

Na priključku Lukovica je zaradi odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje zaprt uvoz proti Ljubljani. Odstranitev in preureditev območja cestninske postaje Lukovica bo zaključena predvidoma do 18. julija 2019. 

Med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 kilometre. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma do konca julija letos.

 

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma konca avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Od 4. julija 2019 dalje je promet na tem območju preusmerjen le na eno polovico avtoceste, kjer bo med delavniki do konca del urejen po sistemu "2 + 1" v naslednjih predvidenih časovnih okvirih:

  • med 19. in 12. uro po dveh zoženih pasovih proti Ljubljani in po enem proti Novemu mestu,
  • med 12. in 19. uro po dveh zoženih pasovih proti Novemu mestu in po enem proti Ljubljani,

ob koncih tedna pa:

  • od petka od 19. ure do sobote do 14. ure dva pasova proti Novemu mestu ter eden proti Ljubljani, nato pa dva pasova proti Ljubljani in eden proti Novemu mestu do ponedeljka do 12. ure.

Od ponedeljka, 1. julija 2019 do predvidoma četrtka, 4. julija 2019, do predvidoma 23. ure na odseku avtoceste A2 med priključkoma Bič in Trebnje zahod proti Novemu mestu promet v razdalji približno 2 km poteka le po prehitevalnem pasu zaradi popravila udarnih jam, posedkov in mrežastih razpok vozišča voznega pasu. V obratni smeri (proti Ljubljani) bo enaka prometna ureditev veljala v petek, 5. julija 2019, od 2. do predvidoma 23. ure.

 

Primorska avtocesta

Na delu odska avtoceste A1 Divača–Kozina–Črni Kal potekajo dela v okviru rekonstrukcije vozišča na širšem območju platoja nekdanje cestninske postaje Videž. Zapora zaradi del je predvidena do konca julija 2019. Promet v razdalji približno 2 km poteka po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v obe smeri vožnje. Vse do konca del, predvidoma do konca julija 2019, bosta na priključku Kozina zaprta izvozni krak z avtoceste iz smeri Kopra (obvoz bo urejen preko priključka Kastelec) ter uvozni krak na avtocesto proti Ljubljani (obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti do priključka Divača, kjer bo možen uvoz na avtocesto).  

 

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca julija letos bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet v razdalji približno 7 km urejen po enem pasu v obe smeri vožnje, večinoma po eni polovici hitre ceste dvosmerno, zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite. Med priključkoma Vipava in Ajdovščina proti Novi Gorici pa je promet zaradi navedenih del na razdalji približno 1 km urejen samo po prehitevalnem pasu.

 

Obalna hitra cesta

Zaprt je uvozni krak priključka Slavček iz glavne ceste na hitro cesto H6 v smeri proti Izoli. Zapora je v času turistične sezone izvedena zaradi povečanja prepustnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11. Zapora kraka bo trajala predvidoma do konca septembra 2019.

 

Koristne informacije

Po vsej državi poteka nacionalna akcija za večjo varnost motoristov. Vozite previdno!

Policisti v tem času izvajajo poostrene nadzore nad motoristi, preverjajo tudi ravnanja ostalih prometnih udeležencev v odnosu do motoristov.

Omejitve za tovornjake nad 7,5 ton

Opozarjamo na dodatne poletne omejitve za tovornjake nad 7,5 ton v času turistične sezone. Od sobote, 29. junija 2019 do nedelje, 8. septembra 2019, tako velja prepoved:

  • ob sobotah od 8. do 13. ure, na primorskih cestah od 6. do 16. ure,
  • ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih od 8. do 21. ure, na primorskih cestah od 8. do 22. ure.

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj