Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 25. julija 2019

18.07.2019

Konec tedna se pričakuje povečan promet od Avstrije proti Hrvaški in slovenski obali. Zgostitve v obratni smeri pričakujemo od sobote do ponedeljka. Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) prihodnji teden pa se nam obeta skozi Slovenijo povečan promet že od srede, 24. julija 2019, popoldne.

Zastoje je zlasti v soboto dopoldne znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Na zahodni ljubljanski obvoznici je povečan promet z zastoji v smeri Primorske pričakovati tudi v ponedeljek.

Večjo gostoto prometa je ves konec tedna in v ponedeljek pričakovati na mejnih prehodih, zlasti s Hrvaško, in sicer v obeh smereh.

 

 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta 

V nedeljo, 21. julija 2019, bodo od 3.30 do 23. ure na odseku avtoceste A1 med Domžalami in Šentjakobom proti Ljubljani potekala dela na voznem in odstavnem pasu. Promet proti Ljubljani v razdalji približno 500 m bo potekal po zoženem prehitevalnem pasu z omejitvijo hitrosti na 60 km/h. Pričakovati je krajše zastoje.

Med 15. in 24. julijem 2019 je na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje vzhod (Ljubečna) in Dramlje proti Mariboru predvidena zapora voznega in odstavnega pasu na razdalji približno 500 m zaradi sanacije dilatacijskih stikov na viaduktih. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu. Enaka zapora bo v tem obdobju tudi med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje proti Mariboru, na razdalji približno 200 m bo promet zaradi sanacije dilatacijskih stikov na objektu potekal le po prehitevalnem pasu. Pričakovati je zastoje. V drugi, zaključni fazi del, predvidoma med 24. julijem in 1. avgustom 2019, pa bo promet na obeh lokacijah proti Mariboru urejen po dveh zoženih pasovih.

Na delu odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je na razdalji približno 2 km urejen le po eni polovici avtoceste, z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. V konicah je pričakovati zastoje predvsem v smeri prometa po enem pasu. Na priključku Slovenske Konjice so zaradi del odstranitve cestninske postaje Slovenske Konjice in obnove vozišča zaprti izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane in uvoz nanjo proti Mariboru ter izvoz z avtoceste iz smeri Maribora. Zaprti bodo do 12. avgusta 2019. Med 31. julijem in 12. avgustom 2019 pa bo popolna zapora priključka, vključno s četrtim krakom, uvozom na avtocesto proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko sosednjih priključkov. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do 19. avgusta 2019.

Na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 4 km. Dela bodo v celoti zaključena predvidoma v prvi polovici avgusta letos.

 

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma konca avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Ves promet na tem območju je preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer je urejen z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. Možni so zastoji v smeri prometa po enem pasu.

Obalna hitra cesta

Na hitri cesti H6 je zaprt uvozni krak priključka Slavček v smeri proti Izoli. Zapora je izvedena zaradi povečanja pretočnosti na hitri cesti H5, v Kopru in na glavni cesti G1-11 v času turistične sezone. Zapora kraka bo trajala predvidoma do 30. septembra 2019.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 11. avgusta 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo proti Vrtojbi (Italiji) promet v razdalji 7 km urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno (po enem pasu v vsako smer vožnje) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo v ponedeljek popoldne zlasti na severu možna kakšna nevihta.

Varnost na cesti ni samoumevna

Poletni meseci so z vidika statističnih podatkov v povprečju bolj kritični, zato udeležence v prometu opozarjamo na varno ravnanje v prometu. Vpliv visokih temperatur, neprilagojena hitrost, gost promet, pomanjkanje časa ali izkušenj ter utrujenost so tisti dejavniki, ki povečujejo nestrpnost, zmanjšujejo pozornost, povečujejo lažni občutek varnosti ter zmožnost prilagajanja hitrosti in varnostne razdalje (več informacij).

Vožnja v neurju in toči

V primeru hitrih vremenskih sprememb (dež, toča) priporočamo previdnost in pozornost. Ob neurju in toči je ustavljanje v predorih ali pod nadvozi na avtocesti ali hitri cesti izredno nevarno (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj