Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 1. avgusta 2019

25.07.2019

Z začetkom počitnic v delu Nemčije (Bavarska, Baden-Württemberg) pričakujemo največje zgostitve prometa skozi Slovenijo od petka do ponedeljka. Zastoje je zlasti v soboto dopoldne znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, zato svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Najbolj obremenjene bodo poti iz Avstrije proti slovenski in hrvaški obali, zgostitve v obratni smeri pričakujemo od sobote do ponedeljka.

Predvsem na začetku tedna je zaradi povečanega tovornega prometa in avstrijskih mejnih kontrol pričakovati zastoje pred prehodoma Karavanke in Šentilj. Sicer pa je večjo gostoto na mejnih prehodih pričakovati tudi v ponedeljek dopoldne v obeh smereh.

 

 

Predvidena dela

Osrednja Slovenija

V soboto, 27. julija 2019, bo med 4.30 in 23. uro na odseku avtoceste A1 med Zadobrovo in Šentjakobom v razcepu Zadobrova proti Mariboru (na kraku, ki iz severne ljubljanske obvoznice H3 vodi na štajersko avtocesto A1) zaprt vozni pas zaradi popravila vozišča, promet bo na razdalji približno 300 m urejen po zoženem prehitevalnem pasu.

V nedeljo, 28. julija 2019, bo zaradi popravila vozišča med 4.30 in 23. uro na odseku severne ljubljanske obvoznice H3 Zadobrova–Šmartinska proti Bežigradu zaprt vozni pas, promet bo na razdalji približno 300 m urejen po zoženem prehitevalnem pasu. V tej smeri bo na zaprt tudi izvoz Nove Jarše (Leskoškova), obvoz bo mogoč preko krožišča Tomačevo. 

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma konca avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Ves promet na tem območju je preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer je urejen z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. Možni so zastoji v smeri prometa po enem pasu.

Štajerska avtocesta 

Na delu odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je na razdalji približno 2 km urejen le po eni polovici avtoceste, z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. V konicah je pričakovati zastoje predvsem v smeri prometa po enem pasu. Na priključku Slovenske Konjice so zaradi del odstranitve cestninske postaje Slovenske Konjice in obnove vozišča zaprti izvoz z avtoceste iz smeri Ljubljane in uvoz nanjo proti Mariboru ter izvoz z avtoceste iz smeri Maribora. Zaprti bodo do 12. avgusta 2019. Med 31. julijem in 12. avgustom 2019 pa bo popolna zapora priključka, vključno s četrtim krakom, uvozom na avtocesto proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko sosednjih priključkov. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do 19. avgusta 2019.

Predvidoma do 1. avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A1 med priključkoma Celje vzhod (Ljubečna) in Dramlje proti Mariboru v razdalji približno 500 m ter na odseku avtoceste A1 med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje proti Mariboru v razdalji približno 200 m promet potekal po dveh začasnih zoženih pasovih zaradi sanacije dilatacijskih stikov na viaduktih.

Na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom je zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča delovna zapora dolga približno 5 km. Dela na vozišču avtoceste bodo zaključena predvidoma do 12. avgusta 2019, ko bo promet znova stekel po obeh polovicah avtoceste, zaradi zaključnih del bo potem samo zapora odstavnih pasov.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 11. avgusta 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet v razdalji 7 km urejen večinoma po polovici hitre ceste dvosmerno (po enem pasu v vsako smer vožnje) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

 

Koristne informacije

Varnost na cesti ni samoumevna

Poletni meseci so z vidika statističnih podatkov v povprečju bolj kritični, zato udeležence v prometu opozarjamo na varno ravnanje v prometu. Vpliv visokih temperatur, neprilagojena hitrost, gost promet, pomanjkanje časa ali izkušenj ter utrujenost so tisti dejavniki, ki povečujejo nestrpnost, zmanjšujejo pozornost, povečujejo lažni občutek varnosti ter zmožnost prilagajanja hitrosti in varnostne razdalje (več informacij).

Akcija Truck & Bus

Med 22. julijem in 28. julijem 2019 bodo policisti bodo v okviru mednarodne akcije preverjali spoštovanje cestnoprometnih pravil pri voznikih tovornih vozil in avtobusov (več informacij).

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj