Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 8. avgusta 2019

01.08.2019

Pred nami sta dve prometno najbolj obremenjeni soboti s tranzitnim prometom v osrednji turistični sezoni. Z naslednjim tednom se bodo tokovi zaradi počitnic v tujini predvidoma nekoliko spremenili. Štajerska bo lahko bolj obremenjena kot gorenjska avtocesta. Kolone vozil se bodo vile od Italije proti Romuniji, torej po vipavski hitri cesti, primorski avtocesti, na južno in potem vzhodno ljubljansko obvoznico ter naprej po štajerski avtocesti do mejnega prehoda Šentilj.

Zastoje pričakujemo na vseh mednarodnih mejnih prehodih s Hrvaško in na Karavankah. Čakalne dobe bodo znašale najmanj pol ure.

Zgoščen promet z zastoji je v soboto zlasti dopoldne (in v ponedeljek) znova pričakovati na zahodni ljubljanski obvoznici, od Podutika proti Brezovici, sicer pa je zgostitve in upočasnjen promet za vikend pričakovati tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste med Ljubljano in Postojno, v obeh smereh.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Na severni ljubljanski obvoznici H3 bo predvidoma od 6. avgusta 2019 zvečer do vključno 18. avgusta 2019 iz smeri Bežigrada (Dunajska cesta) zaprt izvoz Nove Jarše, ki vodi na Šmartinsko cesto. Zapora je potrebna zaradi rekonstrukcije območja priključevanja z obvoznice na Šmartinsko cesto. Dela potekajo pod okriljem Mestne občine Ljubljana.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je na razdalji približno 2 km urejen le po eni polovici avtoceste, z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. V konicah je pričakovati zastoje predvsem v smeri prometa po enem pasu.

Predvidoma do 11. avgusta 2019 bo na priključku Slovenske Konjice zaradi del odstranitve cestninske postaje Slovenske Konjice in obnove vozišča zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani, predvidoma do 15. avgusta 2019 izvoz z avtoceste iz smeri Maribora. Medtem ko bosta izvoz z avtoceste iz smeri Celja proti Mariboru in uvoz na avtocesto v tej smeri zapreta predvidoma do 19. avgusta 2019. Obvoz je možen preko priključka Slovenska Bistrica jug ali priključka Dramlje ali pa po cesti priključek Celje center–Frankolovo–Stranice–Slovenske Konjice. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do 19. avgusta 2019.

Na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom promet v razdalji približno 5 km poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča. Dela na vozišču avtoceste bodo zaključena predvidoma do 12. avgusta 2019, ko bo promet znova stekel po obeh polovicah avtoceste, zaradi zaključnih del bodo nato potrebne le še zapore odstavnih pasov.

Do predvidoma 25. oktobra 2019 bodo na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino potekala dela odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov, zaradi česar bodo na tem območju v navedenem obdobju vzpostavljene delne in popolne delovne zapore na posameznem smernem vozišču avtoceste.

Od predvidoma 8. avgusta od 7. ure do vkljuno 19. avgusta 2019 bo trajala popolna zapora priključka Krtina zaradi odstranjevanja obeh cestninskih postaj na priključku in obnove vozišča vseh štirih krakov priključka.

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma 17. avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Ves promet na tem območju je preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer je urejen z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. Možni so zastoji v smeri prometa po enem pasu.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Predvidoma do 11. avgusta 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo promet v razdalji 7 km urejen večinoma po polovici hitre ceste dvosmerno (po enem pasu v vsako smer vožnje) zaradi zgraditve poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO je v četrtek in petek še precejšnja možnost krajevnih padavin, predvsem v popoldanskem času, ob koncu tedna in na začetku prihodnjega pa bo sledilo bolj ustaljeno vreme.

Na odstavnem pasu avtoceste niste varni

Kadar se morate na avtocesti ali hitri cesti zaustaviti zaradi okvare vozila, ravnajte varno po naslednjih korakih:

  1. vklopite vse štiri utripalke
  2. oblecite odsevni jopič
  3. postavite varnostni trikotnik
  4. uporabite klic v sili

 

Prometne informacije

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in previdno vožnjo!

Nazaj