Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. avgusta 2019

08.08.2019

Tudi v prihajajočem tednu bo promet povečan ob običajnih poletnih prometnih konicah: v petek popoldne ter v soboto, nedeljo in ponedeljek. Največ prometa in zastojev bo na avtocestah od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri. Obremenjene bodo tudi ceste iz urbanih središč proti turističnim krajem. 

Daljše čakalne dobe pričakujemo na večini mednarodnih mejnih prehodov s Hrvaško. Poleg mejnih prehodov v Istri jih bo največ na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Starod in Karavanke.

Konec tedna bodo na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Vipavo popolne zapore posameznega smernega vozišča hitre ceste zaradi odstranitve delovne zapore za zgraditev poskusnih polj protivetrne zaščite. Zapore hitre ceste se bo izvedlo v času najmanjših prometnih obremenitev in omejitve prometa težkih tovornih vozil.

Čez vikend, od petka zvečer do najpozneje ponedeljka zgodaj zjutraj, bo promet oviran na odseku štajerske avtoceste med Vranskim in Šentrupertom, saj bo zaradi odstranjevanja delovne zapore občasno urejen samo po samo po enem pasu, zato je lahko pričakovati zastoje.

Že sedaj opozarjamo na praznik prihodnji teden (15. avgust), zaradi katerega bo močno povečan promet že v sredo, 14. avgusta 2019.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Od sobote, 10. avgusta 2019, od 4.30 ure do nedelje, 11. avgusta 2019, do predvidoma 23. ure bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Sneberje in razcepom Zadobrova proti Ljubljani zaprt desni prometni pas v razdalji približno 450 m zaradi preplastitve vozišča. V nadaljevanju bo v razdalji 350 m zaradi preplastitve zaprt tudi vozni pas kraka razcepa Zadobrova, ki s štajerske avtoceste vodi na severno ljubljansko obvoznico H3, promet bo urejen po prehitevalnem pasu.

Predvidoma do 18. avgusta 2019 bo na ljubljanski severni obvoznici H3 zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto. Zaprta je tudi Clevelandska cesta med Jarško in Šmartinsko cesto.

Zaradi popolne zapore regionalne ceste Sneberje–Ljubljana (Šmartinska cesta med cesto Trbeže in Snebersko cesto) je obvoz po štajerski avtocesti in severni ljubljanski obvoznici izjemoma dovoljen tudi vozilom brez vinjete, in sicer proti Ljubljani med priključkoma Sneberje in Nove Jarše, proti Štajerski pa med priključkoma Nove Jarše in Šentjakob.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Ta konec tedna bo zaradi del zaprta vipavska hitra cesta H4, in sicer:

  • od petka, 9. avgusta 2019, od 24. ure do nedelje, 11. avgusta 2019, do 24. ure bo zaprt odsek med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici (zaradi odstranitve delovne zapore za zgraditev poskusnih polj protivetrne zaščite);
  • od sobote, 10. avgusta 2019, od 4. ure do nedelje, 11. avgusta 2019, do 24. bo zaprt odsek med Vipavo in razcepom Nanos proti Razdrtemu (zaradi odstranitve delovne zapore za zgraditev poskusnih polj protivetrne zaščite);
  • od sobote, 10. avgusta 2019, od 6. ure do nedelje, 11. avgusta 2019, do 12. ure bo zaprt odsek med Selom in Ajdovščino proti Razdrtemu (zaradi nujne sanacije požarišča zgorelega tovornega vozila, ki je poškodovalo asfaltno podlago).

V času popolnih zapor bodo obvozi urejeni preko priključkov Razdrto in Vipava oz. Selo in Ajdovščina po vzporedni regionalni cesti.

Štajerska avtocesta

Do predvidoma 19. avgusta 2019 bo zaprt priključek Krtina zaradi odstranjevanja obeh cestninskih postaj na priključku in obnove vozišča vseh štirih krakov priključka. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Prevoz izrednih tovorov skozi popolno zaporo ne bo mogoč. Popolna zapora bo vzpostavljena v vseh vremenskih pogojih.

Na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Šentrupertom promet v razdalji približno 5 km poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer zaradi odstranjevanja cestninske postaje in obnove cestišča. Dela na vozišču avtoceste bodo zaključena predvidoma do predvidoma 12. avgusta 2019, ko bo promet znova stekel po obeh polovicah avtoceste, zaradi zaključnih del bodo nato potrebne le še zapore odstavnih pasov.

Na delu odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je na razdalji približno 2 km urejen le po eni polovici avtoceste, z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. V konicah je pričakovati zastoje predvsem v smeri prometa po enem pasu.

Predvidoma do 11. avgusta 2019 bo na priključku Slovenske Konjice zaradi del odstranitve cestninske postaje Slovenske Konjice in obnove vozišča zaprt uvoz na avtocesto proti Ljubljani, predvidoma do 15. avgusta 2019 bo zaprt izvoz z avtoceste iz smeri Maribora, medtem ko bosta predvidoma do 19. avgusta 2019 zaprta izvoz z avtoceste iz smeri Celja proti Mariboru in uvoz na avtocesto v tej smeri. Obvoz je mogoč preko priključka Slovenska Bistrica jug ali priključka Dramlje ali pa po cesti priključek Celje center–Frankolovo–Stranice–Slovenske Konjice. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo v celoti zaključena predvidoma do 19. avgusta 2019.

Dolenjska avtocesta

Do predvidoma 17. avgusta 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem v obeh smereh promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Ves promet na tem območju je preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer je urejen z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. Možni so zastoji v smeri prometa po enem pasu.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se nam obetajo visoke temperature, občasno so možne krajevne plohe.

Varnostna razdalja

Varnostna razdalja je v Zakonu o pravilih cestnega prometa definirana tako:

»Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.«

 

Omejitve za tovorna vozila nad 7,5 t  

S 1. avgustom 2019 so začele veljati nekatere spremembe glede omejitev prometa tovornih vozil nad 7,5 t največje dovoljene mase na mejnih prehodih s Hrvaško (več informacij).

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj