Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 22. avgusta 2019

14.08.2019

Veliko turistov bo na slovenskih cestah tudi ta konec tedna ter v ponedeljek. Poleg prometa med Avstrijo in Hrvaško, in sicer v obe smeri vožnje, bo zaradi kolektivnih dopustov v Italiji močno povečan promet v Istri ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Pri vstopu v Slovenijo bodo na meji s Hrvaško najbolj obremenjeni avtocestna mejna prehoda Gruškovje in Obrežje ter na cestah v Istri mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane. Na Gorenjskem je pričakovati daljše zastoje pred avtocestnim predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi na posameznih drugih mejnih prehodih.

Na štajerski avtocesti, na odseku Lukovico in Blagovico, bo promet na območju nekdanje cestninske postaje Kompolje v soboto, 17. avgusta 2019, urejen samo po enem prometnem pasu, in sicer proti Mariboru predvidoma med 6. in 14.30 uro, proti Ljubljani pa predvidoma med 10. in 19. uro. Izven teh terminov bo med njeno rušitvijo in preureditvijo območja oz. rekonstrukcijo vozišča potekal po dveh začasnih prometnih pasovih v obe smeri vožnje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

Predvidoma do 18. avgusta 2019 bo na ljubljanski severni obvoznici H3 zaprt izvoz Nove Jarše iz smeri Kosez na Šmartinsko cesto. Zaprta je tudi Clevelandska cesta med Jarško in Šmartinsko cesto.

Zaradi popolne zapore regionalne ceste Sneberje–Ljubljana (Šmartinska cesta med cesto Trbeže in Snebersko cesto) je obvoz po štajerski avtocesti in severni ljubljanski obvoznici izjemoma dovoljen tudi vozilom brez vinjete, in sicer proti Ljubljani med priključkoma Sneberje in Nove Jarše, proti Štajerski pa med priključkoma Nove Jarše in Šentjakob.

Gorenjska avtocesta

Predvidoma od 19. avgusta do 17. septembra 2019 bo na odseku gorenjske avtoceste A2 med priključkoma Šmartno in Vodice proti Kranju promet na razdalji približno 600 m urejen po dveh zoženih pasovih zaradi zgraditve protihrupne ograje pri naselju Repnje.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem je v obeh smereh vožnje promet oviran na območju cestninske postaje Dob, kjer potekajo dela odstranitve cestninske postaje in preureditve območja. Ves promet na tem območju je preusmerjen na eno polovico avtoceste, kjer bo do predvidoma 17. avgusta 2019 urejen z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove, potem pa znova po obeh polovicah avtoceste, vendar nekaj dni v okviru zaključevanja del po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Štajerska avtocesta

Na delu odseka avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami potekajo dela odstranitve in preureditve območja cestninske postaje Tepanje. Promet je na razdalji približno 2 km urejen le po eni polovici avtoceste, z menjavanjem pasov po sistemu "2 + 1" (dva pasova v eno smer vožnje in eden v obratno smer) glede na prometne tokove. V konicah je pričakovati zastoje predvsem v smeri prometa po enem pasu.

Predvidoma do vključno 19. avgusta 2019 bosta na priključku Slovenske Konjice zaradi del odstranitve cestninske postaje Slovenske Konjice in obnove vozišča zaprta izvoz z avtoceste iz smeri Celja proti Mariboru in uvoz na avtocesto v tej smeri. Obvoz je mogoč preko priključka Slovenska Bistrica jug ali priključka Dramlje ali pa po cesti priključek Celje center–Frankolovo–Stranice–Slovenske Konjice. Dela na območjih cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice bodo zaključena predvidoma 19. avgusta 2019.

Predvidoma v ponedeljek, 19. avgusta 2019, se bo pričela postavitev delne zapore (odstavnega pasu proti Mariboru) na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Dela so predvidena do konca oktobra 2019.

 

Koristne informacije

Če morate telefonirati, se ustavite na počivališču

Z uporabo mobilnega telefona v prometu se zmanjšuje zbranost in pozornost voznika na ključne informacije iz okolja, kar povečuje tveganje za nastanek prometne nesreče.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj