Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 29. avgusta 2019

22.08.2019

V naslednjih dneh bo promet povečan predvsem od meje s Hrvaško proti Avstriji ter od Madžarske proti Italiji, zato je pričakovati zastoje predvsem pred delovnimi zaporami in običajnimi ozkimi grli. 

Največ prometa bo:

  • od Hrvaške proti Avstriji – pričakovani zastoji so predvsem pred Šentiljem in Karavankami vsak dan, najbolj pa od sobote do torka;
  • na gorenjski avtocesti v popoldanskih konicah med Ljubljano in Kranjem;
  • na primorski avtocesti v obe smeri, največ soboto, nedeljo in ponedeljek;
  • na meji s Hrvaško – bolj ali manj bodo obremenjeni vsi mejni prehodi, tako ob vstopu v Slovenijo kot izstopu iz države.

 

 

Predvidena dela in zapore

Dolenjska avtocesta

Na delu odseku avtoceste A2 med priključkoma Ivančna Gorica in Grosuplje proti Ljubljani bodo predvidoma do nedelje, 25. avgusta 2019, potekala pripravljalna dela oz. postavitev delovne zapore v okviru načrtovane obnove avtoceste, zato je promet urejen samo po enem pasu. Predvidoma najpozneje v ponedeljek, 26. avgusta 2019, bodo stekla obnovitvena dela med Grosupljem in Višnjo Goro, in sicer 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. Pogodbeni izvajalec del je v skupnem nastopu CGP d.d., Mapri proasfalt d.o.o. in PZG d.o.o., rok izvedbe je 81 dni od uvedbe izvajalca v delo, pogodbena vrednost znaša 4.388.262,02 evra (brez DDV). Promet bo med obnovitvenimi deli, ki bodo potekala predvidoma do sredine novembra, med tednom povečini urejen po dveh zoženih voznih pasova v vsako smer vožnje (v smeri Novega mesta bo en pas potekal ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oz. po smernem vozišču proti Novemu mestu, kjer bodo potekala obnovitvena dela). Predvideno je, da bo zoženi vozni pas v območju gradbišča (smer Ljubljana–Novo mesto) ob koncih tedna, od petka od 19. ure do ponedeljka do 13. ure zaprt, prav tako pa tudi v delovnih dneh med 19. uro zvečer in 13. uro naslednjega dne, torej izven prometne konice v smeri Novega mesta. Vseeno je v terminu, ko bo promet proti Novemu mestu urejen samo po enem pasu, zlasti v primeru povečanega prometnega toka lahko pričakovati tudi zastoje. Medtem ko bosta proti Ljubljani vseskozi dva začasna prometna pasova.

Predvidoma do 8. septembra 2019 bo promet na odseku avtoceste A2 med Ivančno Gorico in Bičem po obeh polovicah avtoceste potekal po dveh zoženih pasovih na območju nekdanje cestninske postaje Dob, kjer potekajo zaključna dela.

Na območju nekdanje cestninske postaje Drnovo so predvidene krajše zapore voznih pasov zaradi dokončanja preureditve območja nekdanje cestninske postaje.

Gorenjska avtocesta

Na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje potekajo pripravljalna dela za preplastitev 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam. Obnovljeni bodo tudi izvoz z avtoceste in uvoz nanjo (iz smeri Ljubljane proti Karavankam) na priključkih Kranj zahod in Naklo ter štirje kraki razcepa Podtabor. Na istih odsekih v smeri proti Ljubljani se bo predvidoma v ponedeljek, 26. avgusta 2019, začela postavljati ločilna betonska varnostna ograja. Do zaključka postavitve bo v nočnem času promet potekal po odstavnem pasu, podnevi pa po dveh zoženih pasovih (vozni in odstavni pas). Sicer pa bo promet med obnovitvenimi deli, predvidoma najpozneje od ponedeljka, 2. septembra, dalje urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1. To pomeni, da bo v smeri Jesenic bo levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in bo od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa bo urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oz. po smernem vozišču proti Jesenicam). Pomembno bo spremljati prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstiti na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bo več mogoče menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje.

Zaradi obnove bodo potrebne popolne zapore priključka Kranj zahod (na smernem vozišču avtoceste proti Karavankam), in sicer predvidoma med 9. in 30. septembrom (obvoz za tovorna vozila bo urejen preko priključka Naklo) in v isti smeri tudi priključka Naklo (predvidoma med 1. in 7. oktobrom). Medtem ko so na razcepu Podtabor predvidene večinoma delne zapore in občasno nekajdnevnih popolnih zapor posameznega uvoznega ali izvoznega kraka. Pogodbeni izvajalec del je Gorenjska gradbena družba d.d., rok izvedbe del je 70 dni od uvedbe izvajalca v delo, pogodbena vrednost del znaša 5.752.339,02 evra (brez DDV).

V ponedeljek, 26. avgusta 2019, se na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod v obeh smereh začnejo tudi pripravljalna dela za potrebe sanacije viaduktov Podmežakla 1 in 2. Po pripravljalnih delih bodo stekla gradbena dela na omenjenih viaduktih na smernem vozišču avtoceste proti Karavankam. Pogodbeni izvajalec del je Gorenjska gradbena družba d.d., rok izvedbe del je 67 dni od uvedbe izvajalca v delo, pogodbena vrednost del znaša 1.091.656,05 evra (brez DDV). Promet bo med obnovitvenimi deli urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. 

Predvidoma do 17. septembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Šmartno in Vodice proti Kranju promet na razdalji približno 600 m urejen po dveh zoženih pasovih zaradi zgraditve protihrupne ograje pri naselju Repnje.

Od 28. avgusta do 2. septembra 2019 so v večernem in nočnem času (med 18. in 6. uro) predvidene 15 do 20-minutne popolne zapore predora Karavanke zaradi izvajanja gradbenih del na avstrijski strani predora.

Štajerska avtocesta

V soboto, 24. avgusta 2019, bo med 6. in 17. uro pri priključku Celje center proti Mariboru zaprt vozni pas zaradi nujne sanacije dilatacije.

Na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino potekajo dela odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov, zaradi česar bo promet na območju cestninske postaje do predvidoma 25. oktobra 2019 urejen večinoma po dveh zoženih pasovih.

Predvidoma do 22. oktobra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico vzpostavljena delna zapora cestišča (za zdaj je na območju cestninske postaje zaprt zgolj odstavni pas proti Mariboru) zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. 

 

 

Koristne informacije

Pozornost v umirjeni vožnji

Kjer so razcepi, zgostitve prometa in dela na cesti, moramo biti še posebej pozorni. Upoštevajmo omejitve hitrosti in spremenjeno prometno signalizacijo. Za nami se odvija promet. Tudi v umirjeni vožnji ne pozabimo na vzvratno ogledalo.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj