Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. septembra 2019

05.09.2019

Zaradi konca šolskih počitnic se na naše ceste vračajo običajne jutranje in popoldanske prometne konice. 

Dodatno bo promet povečan zaradi vračanja zlasti avstrijskih in nemških turistov domov. Te zgostitve pričakujemo med petkom in torkom od Hrvaške proti Avstriji. V času prometnih konic pričakujemo zastoje na območju delovnih zapor. Najbolj obremenjena bo gorenjska avtocesta med Kranjem in Karavankami, občasno pa še vedno tudi avtocesta A1 med Koprom in Ljubljano.

Čakalne dobe so še možne na mejnih prehodih v Istri, na Gruškovju, pred predorom Karavanke in Šentiljem proti Avstriji.

 

 

Predvidena dela in zapore

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do 17. septembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Šmartno in Vodice proti Kranju promet na razdalji približno 600 m urejen po dveh zoženih pasovih zaradi gradnje protihrupne ograje pri naselju Repnje.

Predvidoma do 25. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje zaradi obnove 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam s pripadajočima priključkoma Kranj zahod in Naklo (uvoza in izvoza v smeri proti Karavankam) ter štirimi kraki razcepa Podtabor. Promet poteka po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da je v smeri Jesenic levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in je od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa je urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču proti Jesenicam. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto v Naklem ali v smeri Tržiča/Ljubelja, naj se torej na začetku delovne zapore pri priključku Kranj zahod razvrstijo na desni vozni pas.

Od ponedeljka, 9. septembra 2019, od 7. ure zjutraj do predvidoma 30. septembra 2019 bo zaprt priključek Kranj zahod proti Avstriji (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje). Obvoz bo urejen preko priključka Naklo. V isti smeri vožnje je v nadaljevanju predvidena tudi zapora priključka Naklo (predvidoma med 1. in 7. oktobrom 2019), medtem ko so na razcepu Podtabor predvidene večinoma delne zapore in občasno nekajdnevnih popolnih zapor posameznega uvoznega ali izvoznega kraka.

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet na razdalji približno 2 km potekal dvosmerno po polovici avtoceste zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in 2  na smernem vozišču avtoceste proti Karavankam. Vsi priključki so normalno prevozni, prav tako sta v obeh smereh odprti obe počivališči Jesenice. Do 8. novembra 2019 bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Grosupljem in Višnjo Goro promet urejen po dveh zoženih voznih pasovih v vsako smer vožnje zaradi obnove 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. V smeri Novega mesta en pas poteka ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču, kjer potekajo obnovitvena dela.  

Predvideno je, da bo zoženi vozni pas v območju gradbišča (proti Novemu mestu) zaprt ob koncih tedna (od petka od 19. ure do ponedeljka do 13. ure) ter ob delovnikih med 19. uro zvečer in 13. uro naslednjega dne, kar pomeni, da bo promet proti Novem mestu v teh terminih urejen samo po enem pasu, zato je ob povečanem prometu lahko pričakovati zastoje. Medtem pa bosta proti Ljubljani ves čas obnove dva začasna prometna pasova. 

Izvoz z avtoceste za Višnjo Goro bo iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu predvidoma do konca septembra 2019 možen samo z levega pasu (urejenem po nasprotnem smernem vozišču), in sicer preko začasnega izvoza proti koncu višnjegorskega klanca navzdol, ki se naveže na regionalno cesto na območju priključka Višnja Gora. Predvidoma proti koncu septembra, ko se zaključijo dela na voznem pasu smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu (in začnejo dela na prehitevalnem pasu), bo znova odprt tudi izvoz za Višnjo Goro na desnem smernem vozišču avtoceste, razen v času popolnih zapor te polovice avtoceste.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do konca oktobra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino promet na razdalji približno 4 km večinoma urejen po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov.

Predvidoma do začetka novembra 2019 bo na odseku A1 med Slivnico in Framom promet v obeh smereh vožnje na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen po dveh zoženih pasovih zaradi gradnje protihrupne ograje.

Predvidoma do 22. oktobra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico vzpostavljena delna zapora cestišča zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. 

Primorska avtocesta

Predvidoma do vključno 29. septembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Razdrtim in Postojno proti Ljubljani promet na razdalji približno 1 km urejen po dveh zoženih pasovih zaradi gradnje protihrupne ograje ter dostavne niše.

Predvidoma do vključno 12. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem na razdalji približno 2,5 km zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi gradnje protihrupne ograje.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Predvidoma do 16. oktobra 2019 bosta na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh vožnje zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča na obeh polovicah hitre ceste. V času del bosta vseskozi odprta priključka Vogrsko in Šempeter pri Gorici. Dela bodo v celoti zaključna v drugi polovici novembra 2019.

 

Koristne informacije

Kako pravilno voziti v megli?

Megla je značilna zlasti za jesen in voznikom zelo otežuje vožnjo. Vedno znova prihaja do nesreč zaradi naleta, saj megla zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu. Številni vozniki ne upoštevajo zadostne varnostne razdalje, zato zlasti ob megli velja upoštevati naslednje napotke: zmanjšajte hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo (več informacij).

Vreme

Po napovedih ARSO bo konec tedna zelo spremenljivo vreme.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj