Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 26. septembra 2019

19.09.2019

Ta konec tedna, predvsem v soboto, bo še nekoliko povečan promet od Hrvaške proti Avstriji. Zastoje pričakujemo pred predorom Karavanke.

Sicer pa voznikom priporočamo, da so pozorni na omejitve hitrosti v zaporah in prometno signalizacijo ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

 

 

Predvidena dela in zapore

Osrednja Slovenija

V noči s četrtka na petek (19. in 20. september 2019) bo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaprta cev predora Šentvid v smeri proti Ljubljani zaradi nujnih vzdrževalnih del (zamenjava ventilatorjev). Zaprta bo tudi priključna cev s Celovške ceste. Obvoz bo urejen po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici.

Do konca oktobra je predvideno postavljanje portalov s spremenljivo prometno signalizacijo na odsekih ljubljanske južne obvoznice med Vičem in Barjansko cesto ter med Barjansko in Dolenjsko cesto. Možne so kratkotrajne polovične in popolne zapore.

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do 25. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje zaradi obnove 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam s pripadajočima priključkoma Kranj zahod in Naklo (uvoza in izvoza v smeri proti Karavankam) ter štirimi kraki razcepa Podtabor. Promet poteka po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da je v smeri Jesenic levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in je od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa je urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču proti Jesenicam. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto v Naklem ali v smeri Tržiča/Ljubelja, naj se torej na začetku delovne zapore pri priključku Kranj zahod razvrstijo na desni vozni pas.

Predvidoma do 24. septembra 2019 bo zaprt priključek Kranj zahod proti Karavankam (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje), obvoz je urejen preko priključka Naklo.

Od 24. septembra do predvidoma 30. septembra 2019 je nato predvidena še zapora priključka Naklo proti Karavankam (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje), obvoz bo urejen preko priključka Kranj zahod.

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet na razdalji približno 2 km potekal dvosmerno po polovici avtoceste zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in 2  na smernem vozišču avtoceste proti Karavankam. Vsi priključki so normalno prevozni, prav tako sta v obeh smereh odprti obe počivališči Jesenice. Do 8. novembra 2019 bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

V noči s četrtka na petek (19. in 20. september 2019) bo v nočnem času (med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj) zaradi del promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali okoli 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkom Grosuplje vzhod in Višnjo Goro promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi obnove 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. V smeri Novega mesta en pas poteka ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču, kjer potekajo obnovitvena dela. 

Predvideno je, da bo zoženi vozni pas v območju gradbišča (proti Novemu mestu) zaprt ob koncih tedna (od petka od 19. ure do ponedeljka do 13. ure) ter ob delovnikih med 19. uro zvečer in 13. uro naslednjega dne, kar pomeni, da bo promet proti Novem mestu v teh terminih urejen samo po enem pasu, zato je ob povečanem prometu lahko pričakovati zastoje. Medtem bosta proti Ljubljani ves čas obnove dva začasna prometna pasova. Izjemoma bo zaradi prireditve v soboto, 21. septembra 2019, med 8. in 13. uro promet na tem odseku potekal po dveh pasovih v obeh smereh vožnje, nato pa bo promet proti Novem mestu spet stekel le po enem pasu.

Predvidoma do konca septembra 2019 bo izvoz z avtoceste A2 na priključku Višnja Gora iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu možen samo z levega pasu (urejenem po nasprotnem smernem vozišču), in sicer preko začasnega izvoza proti koncu višnjegorskega klanca navzdol, ki se naveže na regionalno cesto na območju priključka Višnja Gora. Predvidoma proti koncu septembra, ko se zaključijo dela na voznem pasu smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu (in začnejo dela na prehitevalnem pasu), bo znova odprt tudi izvoz za Višnjo Goro na desnem smernem vozišču avtoceste, razen v času popolnih zapor te polovice avtoceste.

Do 20. septembra 2019 so predvidena dela na območju nekdanje cestninske postaje Drnovo.

V četrtek, 19. septembra 2019, so na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Novo mesto vzhod in Trebnje zahod proti Hrvaški ter med Drnovim in Obrežjem v obeh smereh vožnje predvidena dela na voznem in odstavnem pasu zaradi sanacije vozišča.

Na odseku med Drnovim in Obrežjem v obeh smereh vožnje se bo sanacija nadaljevala od petka, 20. septembra 2019, dalje. Potek del in zapora voznega pasu bosta odvisna od vremenskih razmer.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do konca oktobra 2019 na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino je promet na razdalji približno 4 km večinoma urejen po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov.

Zaradi del so naslednje zapore voznih pasov:

  • v soboto, 21. septembra 2019, na odseku med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru;
  • v nedeljo, 22. septembra 2019, na odseku med priključkom Slovenska Bistrica sever in Polskavo;
  • v torek, 24. septembra 2019, in sredo, 25. septembra 2019, na odseku med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani.

Od sobote, 21. septembra 2019, od 4. ure do nedelje, 22. septembra 2019, do 21. ure, bo zaprt uvoz na priključku Slovenska Bistrica jug v smeri Maribora. Obvoz bo urejen preko priključka Slovenska Bistrica sever.

Od petka, 27. septembra 2019, od 21. ure do ponedeljka, 30. septembra 2019, do 5. ure bosta zaprta vozni in počasni pas na odseku avtoceste A1 med Polskavo in priključkom Slovenska Bistrica sever. Promet bo urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Predvidoma do začetka novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Maribor jug in Framom promet v obeh smereh vožnje na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen po dveh zoženih pasovih zaradi gradnje protihrupne ograje.

Predvidoma do 22. oktobra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico vzpostavljena delna zapora cestišča zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Hitra cesta skozi Maribor

Od četrtka, 19. septembra 2019, do sobote, 21. septembra 2019, je predvidena popolna zapora pokritega vkopa Maribor in smernega vozišča hitre ceste H2 med Meljem in Pobrežjem proti Teznem v razdalji približno 2 km zaradi izvedbe nujnih del na armirano betonski konstrukciji. Uporabniki bodo hitro cesto lahko zapustili na priključku Maribor (Meljska cesta) in se nanjo vrnili preko priključka Pobrežje.

Primorska avtocesta

Predvidoma do 29. septembra 2019 bo za ves promet zaprt priključek Divača zaradi odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje. Obvoz je možen preko priključkov Kozina, Sežana vzhod in Senožeče.

Na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet poteka po dveh zoženih pasovih. V času jutranjih prometnih konic pričakujemo zastoje.

Predvidoma do 12. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru promet na območju viadukta Verd potekal po dveh prometnih pasovih (zaprt bo počasni pas) zaradi izgradnje protihrupne ograje.

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Nanos in Postojno v smeri Ljubljane (razcep Razdrto in počivališče Studenec) velja spremenjena prometna ureditev. Občasno bo promet potekal po enem pasu, v večini po dveh zoženih pasovih. Predvidoma do 29. septembra 2019 bosta zožena prehitevalni in vozni pas, razširjen pa odstavni pas.

Do konca oktobra je predvideno postavljanje portalov s spremenljivo prometno signalizacijo na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko, na priključku Postojna ter na odseku med Gabrkom in Divačo. Možne so kratkotrajne polovične in popolne zapore.

V nedeljo, 22. septembra 2019, bo predvidoma med 8. in 14. uro bo zaradi prireditve zaprt priključek Črni Kal na primorski avtocesti.

Hitra cesta skozi Vipavsko dolino

Predvidoma do 21. novembra 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. V času del bosta vseskozi odprta priključka Vogrsko in Šempeter pri Gorici. Dela bodo v celoti zaključna v drugi polovici novembra 2019.

Obalna hitra cesta

V nedeljo, 22. septembra 2019, bo predvidoma med 10.45 in 16.10 uro zaradi prireditve zaprt priključek Bertoki na hitri cesti H5.

 

 

Koristne informacije

Kako pravilno voziti v megli?

Megla je značilna zlasti za jesen in voznikom zelo otežuje vožnjo. Vedno znova prihaja do nesreč zaradi naleta, saj megla zmanjšuje vidljivost udeležencev v prometu. Številni vozniki ne upoštevajo zadostne varnostne razdalje, zato zlasti ob megli velja upoštevati naslednje napotke: zmanjšajte hitrost, prižgite meglenke in povečajte varnostno razdaljo (več informacij).

Vreme

Po napovedih ARSO bo povečini sončno, nekaj več oblačnosti se obeta le čez teden, z možnostjo lokalnih padavin.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj