Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 3. oktobra 2019

26.09.2019

S prvim oktobrom se začenja študijsko leto, zato pričakujemo še nekoliko povečane jutranje prometne konice.

Za ta čas so ob koncih tedna še vedno značilne gneče na mejnih prehodih s Hrvaško. Voznikom priporočamo, da so pozorni na prometno signalizacijo in omejitve hitrosti v delovnih zaporah ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska obvoznica

Do konca oktobra je predvideno postavljanje portalov s spremenljivo prometno signalizacijo na odsekih ljubljanske južne obvoznice med Vičem in Barjansko cesto ter med Barjansko in Dolenjsko cesto. Možne so kratkotrajne polovične in popolne zapore.

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do 25. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje zaradi obnove 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam s pripadajočima priključkoma Kranj zahod in Naklo (uvoza in izvoza v smeri proti Karavankam) ter štirimi kraki razcepa Podtabor. Promet poteka po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da je v smeri Jesenic levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in je od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa je urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču proti Jesenicam. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto v Naklem ali v smeri Tržiča/Ljubelja, naj se torej na začetku delovne zapore pri priključku Kranj zahod razvrstijo na desni vozni pas.

Predvidoma v soboto in nedeljo, 28. in 29. septembra 2019, bo zaprt razcep Podtabor v smeri proti Karavankam (v tej smeri bo zaprt tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Obvozi bodo urejeni preko priključkov Naklo in Brezje.

Od ponedeljka, 30. septembra 2019, do začetka oktobra bo zaprt priključek Naklo proti Karavankam (v tej smeri bo zaprt tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Obvoz bo urejen preko priključka Kranj zahod.

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet na razdalji približno 2 km potekal dvosmerno po polovici avtoceste zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in 2  na smernem vozišču avtoceste proti Karavankam. Vsi priključki so normalno prevozni, prav tako sta v obeh smereh odprti obe počivališči Jesenice. Do 8. novembra 2019 bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

Dolenjska avtocesta

V nedeljo, 29. septembra 2019, je med 6.30 in 7. uro je na odseku avtoceste A2 med Bičem in Trebnjem predvidena kratkotrajna 30-minutna popolna zapora brez obvoza zaradi odstranitve zaščitne konstrukcije čez avtocesto za potrebe izgradnje daljnovoda.

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkom Grosuplje vzhod in Višnjo Goro promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi obnove 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. V smeri Novega mesta en pas poteka ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču, kjer potekajo obnovitvena dela.

Predvideno je, da bo zoženi vozni pas v območju gradbišča (proti Novemu mestu) zaprt ob koncih tedna (od petka od 19. ure do ponedeljka do 13. ure) ter ob delovnikih med 19. uro zvečer in 13. uro naslednjega dne, kar pomeni, da bo promet proti Novem mestu v teh terminih urejen samo po enem pasu, zato je ob povečanem prometu lahko pričakovati zastoje. Medtem bosta proti Ljubljani ves čas obnove dva začasna prometna pasova.

Na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Obrežjem v obeh smereh vožnje se nadaljuje sanacija vozišča. Potek del in zapora voznega pasu bosta odvisna od vremenskih razmer.

Štajerska avtocesta

Čez vikend (od petka, 27. septembra 2019, od 24. ure do nedelje, 29. septembra 2019, do 24. ure) bo promet na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico v smeri proti Ljubljani potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste zaradi popravila vozišča na drugi polovici avtoceste.

Predvidoma do konca oktobra 2019 na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino je promet na razdalji približno 4 km večinoma urejen po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov.

Od petka, 27. septembra 2019, od 21. ure do ponedeljka, 30. septembra 2019, do 5. ure bosta zaprta vozni in počasni pas na odseku avtoceste A1 med Polskavo in priključkom Slovenska Bistrica sever. Promet bo urejen po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Predvidoma do začetka novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Maribor jug in Framom promet v obeh smereh vožnje na razdalji nekaj manj kot 1 km urejen po dveh zoženih pasovih zaradi gradnje protihrupne ograje.

Predvidoma do 22. oktobra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico vzpostavljena delna zapora cestišča zaradi odstranitve cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Promet poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet poteka po dveh zoženih pasovih. V času jutranjih prometnih konic pričakujemo zastoje.

Predvidoma do 12. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru promet na območju viadukta Verd potekal po dveh prometnih pasovih (zaprt bo počasni pas) zaradi izgradnje protihrupne ograje.

Na odseku avtoceste A1 med razcepom Nanos in Postojno v smeri Ljubljane velja spremenjena prometna ureditev. Občasno bo promet potekal po enem pasu, večinoma pa po dveh zoženih pasovih. Predvidoma do 29. septembra 2019 bosta zožena prehitevalni in vozni pas, razširjen pa odstavni pas.

Predvidoma do 29. septembra 2019 bo zaprt priključek Divača zaradi odstranjevanja cestninske postaje. Obvoz je možen preko priključkov Kozina, Sežana vzhod in Senožeče.

Do konca oktobra je predvideno postavljanje portalov s spremenljivo prometno signalizacijo na odseku avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko, na priključku Postojna ter na odseku med Gabrkom in Divačo. Možne so kratkotrajne polovične in popolne zapore.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 21. oktobra 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. V času del bosta vseskozi odprta priključka Vogrsko in Šempeter pri Gorici. Dela bodo v celoti zaključna v drugi polovici novembra 2019.

 

Koristne informacije

Ko voziš, ne pij

Zaradi alkohola se zmanjšujejo naše sposobnosti zaznave, predvidevanja, presoje in odločanja. Zato se zaradi vpliva alkohola že pri koncentraciji 0,5 promila verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa kar 8-krat poveča v primerjavi s treznim voznikom (več informacij).

Vreme

Po napovedih ARSO bo povečini spremenljivo vreme, nekaj več oblačnosti se obeta le skozi teden z možnostjo lokalnih padavin.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj