Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 10. oktobra 2019

03.10.2019

Ta konec tedna bo zaradi sanacije nadvozov oviran promet na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem. Na štajerski avtocesti pa bo od sobote popoldan do ponedeljka zjutraj zaradi del zaprt za promet odsek med Vranskim in Blagovico proti Mariboru, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Pričakovati je zastoje.

Voznikom priporočamo, da so pozorni na prometno signalizacijo in omejitve hitrosti v delovnih zaporah ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

 

 

Predvidena dela in zapore

Osrednja Slovenija

Zaradi nujnih vzdrževalnih del (pranje predora, popravilo betonskih robnikov in razpok) so predvidene zapore predora Šentvid v nočnem času med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj:

  • v noči s ponedeljka na torek (7. in 8. oktober 2019) ter v noči s torka na sredo (8. in 9. oktober 2019) bo predor zaprt v smeri proti Kranju;
  • v noči s srede na četrtek (9. in 10. oktober 2019) in v noči s četrtka na petek (10. in 11. oktober) pa bo zaprt v smeri proti Ljubljani.

Obvoz bo urejen po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici.

Gorenjska avtocesta

Do začetka oktobra bo zaprt priključek Naklo proti Karavankam (v tej smeri bo zaprt tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Obvoz bo urejen preko priključka Kranj zahod.

Predvidoma do 25. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam promet potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje zaradi obnove 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam s pripadajočima priključkoma Kranj zahod in Naklo (uvoza in izvoza v smeri proti Karavankam) ter štirimi kraki razcepa Podtabor.

Promet poteka po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da je v smeri Jesenic levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in je od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa je urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču proti Jesenicam. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto v Naklem ali v smeri Tržiča/Ljubelja, naj se torej na začetku delovne zapore pri priključku Kranj zahod razvrstijo na desni vozni pas.

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet na razdalji približno 2 km potekal dvosmerno po polovici avtoceste zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in 2  na smernem vozišču avtoceste proti Karavankam. Vsi priključki so normalno prevozni, prav tako sta v obeh smereh odprti obe počivališči Jesenice. Do 8. novembra 2019 bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkom Grosuplje vzhod in Višnjo Goro promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi obnove 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. V smeri Novega mesta en pas poteka ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču, kjer potekajo obnovitvena dela.

Zoženi vozni pas v območju gradbišča (proti Novemu mestu) je zaprt ob koncih tedna (od petka od 19. ure do ponedeljka do 13. ure) ter ob delovnikih med 19. uro zvečer in 13. uro naslednjega dne, kar pomeni, da je promet proti Novem mestu v teh terminih urejen samo po enem pasu, zato je ob povečanem prometu lahko pričakovati zastoje. Medtem sta proti Ljubljani ves čas obnove dva začasna prometna pasova.

Od petka, 4. oktobra 2019, dalje bodo na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Dobruško vasjo proti Ljubljani v razdalji približno 1,5 km vzpostavljene vzdrževalne zapore prehitevalnega pasu.

V ponedeljek, 7. oktobra 2019, bosta na odseku avtoceste A2 med priključkoma Trebnje vzhod in Trebnje zahod na območju predora Leščevje zaprta vozni in prehitevalni pas zaradi pranja predora.

V torek, 8. oktobra 2019, bosta na avtocesti A2 pri priključku Čatež zaprta vozni in prehitevalni pas zaradi pranja galerije Čatež.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do konca oktobra 2019 je na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino promet na razdalji približno 4 km večinoma urejen po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov.

Od sobote, 5. oktobra 2019, od 15. ure do ponedeljka, 7. oktobra 2019, do 5. ure bo na odseku avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico proti Mariboru popolna zapora zaradi del. Zaprti bodo tudi uvoz na avtocesto na priključku Blagovica proti Mariboru ter uvoza na avtocesto na priključku Trojane proti Mariboru in Ljubljani. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti.

Od petka, 4. oktobra 2019, od 24. ure do nedelje 6. 10. 2019, do 24 ure bo na odseku avtoceste A1 med Framom in Slovensko Bistrico promet potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste.

Od 4. oktobra do vključno 25. oktobra 2019 bo zaprt priključek Šentilj v smeri proti Mariboru (v tej smeri bosta zaprta tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo) zaradi sanacije vozišča na priključku. Iz smeri mednarodnega mejnega prehoda Šentilj bo možen uvoz na bencinski servis.

Podravska avtocesta in hitra cesta skozi Maribor

Od sobote, 5. oktobra 2019, od 7. ure do nedelje, 6. oktobra 2019, do 18. ure bo zaprt prehitevalni pas v razcepu Slivnica proti Mariboru.

V noči s četrtka na petek (3. oktobra 2019 predvidoma med 22.45 in 23.15 uro ter 4. oktobra 2019 predvidoma med 0.45 in 1.15 uro) bosta kratkotrajni 30-minutni popolni zapori odseka podravske avtoceste A4 med Slivnico in Hajdino v obe smeri vožnje zaradi montaže nosilcev portalov s spremenljivo prometno signalizacijo. Zaprta bosta tudi izvoz Marjeta ter uvoz Zlatoličje proti Slivnici.

Primorska avtocesta

Na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani promet poteka po dveh zoženih pasovih. V času jutranjih prometnih konic pričakujemo zastoje.

Predvidoma do 12. novembra 2019 na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru promet na območju viadukta Verd poteka po dveh prometnih pasovih (zaprt je počasni pas) zaradi izgradnje protihrupne ograje.

Na istem odseku bosta zaradi sanacije nadvozov v soboto, 5. oktobra 2019, med 8. in 16. uro zaprta prehitevalna pasova v obe smeri, v nedeljo, 6. oktobra 2019, pa bosta med 8. in 15. uro zaprta vozni in odstavni pas v smeri proti Ljubljani, med 10. in 17. uro pa še počasni in vozni pas proti Kopru.

V noči s četrtka na petek (3. in 4. oktober 2019) bosta med 23. in 2. uro ponoči dve 30-minutni popolni zapori brez obvoza na odsekih avtoceste A1 med Kozino in Črnim Kalom ter nato še na odseku med Črnim Kalom in Srminom. Zapori sta potrebni zaradi obnove portalov spremenljive prometne signalizacije pred predoroma Kastelec in Dekani. Zaradi priprave delovišča bo promet na obeh odsekih oviran že prej z vzdrževalnimi zaporami voznega pasu, po popolni zapori pa še z vzdrževalnimi zaporami prehitevalnega pasu.

V petek, 4. oktobra 2019, so predvidena dela na odseku avtoceste A1 med priključkom Divača in razcepom Gabrk proti Ljubljani.

V torek, 8. oktobra 2019, je predvidena večurna popolna zapora priključka Kozina zaradi vgradnje portalov za vodenje prometa in dokončanja del na varnostni ograji.

Vipavska hitra cesta

Od petka, 4. oktobra 2019, do vključno ponedeljka, 21. 10. 2019 bo zaprt uvoz na hitro cesto na priključku Šempeter proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključka pri mejnem prehodu Vrtojba.

Od sobote, 5. oktobra 2019, od 18. ure do ponedeljka, 7.oktobra 2019, do 5. ure bosta zaprta odseka hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino proti Novi Gorici zaradi postavitve merilne opreme za burjo. Zaprt bo tudi priključek Vipava v smeri Nove Gorice. Obvoz za tovorna vozila bo preko Fernetičev, za osebna pa preko Razdrtega.

Predvidoma do 21. oktobra 2019 je na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. V času del sta vseskozi odprta priključka Vogrsko in Šempeter pri Gorici. Dela bodo v celoti zaključna v drugi polovici novembra 2019.

 

Koristne informacije

Vreme

Po napovedih ARSO bo povečini spremenljivo, nekaj več oblačnosti z možnostjo lokalnih padavin se obeta le skozi teden.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj