Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 17. oktobra 2019

10.10.2019

Zaradi številnih obnov in vzdrževalnih del ter ugodne vremenske napovedi pričakujemo zgostitve in zastoje predvsem na primorski avtocesti (konec tedna).

Od sobote, 12. oktobra 2019, od 18. ure do ponedeljka, 14. oktobra 2019, do 5. ure zjutraj bo zaradi del zaprta hitra cesta med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos proti Ljubljani (v tej smeri bo zaprt tudi priključek Vipava).

Voznikom priporočamo, da so pozorni na prometno signalizacijo in omejitve hitrosti v delovnih zaporah ter da se pravilno razvrstijo na desni ali levi prometni pas, še posebej kadar želijo uporabiti katerega od izvozov na območju del.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo (12. in 13. oktober 2019) bosta med 8. in 13. uro na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani zaprta vozni in odstavni pas zaradi popravila nadvozov.

V nedeljo, 13. oktobra 2019, bodo med 8. do 13. uro na priključkih avtoceste A1 med Postojno in Brezovice proti Ljubljani ter med 13. do 17. uro na istih priključkih proti Kopru kratkotrajne omejitve prometa na izvozih in uvozih zaradi barvanja talne signalizacije.

Od ponedeljka, 14. oktobra 2019, od 8. ure do torka, 15. oktobra 2019, do 16.ure bo na priključku Unec proti Ljubljani skrajšan pospeševalni pas zaradi sanacije vozišča.

Zaradi sanacije vozišča bosta na primorski avtocesti zaprta vozni in odstavni pas:

  • v torek, 15. oktobra 2019, med 3.30 in 24. uro na odseku med Uncem in Postojno proti Kopru;
  • ter v sredo in četrtek, 16. in 17. oktobra, med 3.30 in 24. uro na odseku med Razdrtim in razcepom Nanos proti Kopru.

Vipavska hitra cesta

Od sobote, 12. oktobra 2019, od 18. ure do ponedeljka, 14. oktobra 2019, do 5. ure bosta zaprta odseka hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino proti Nanosu zaradi postavitve merilne opreme za burjo. Zaprt bo tudi priključek Vipava v smeri Nanosa. Obvoz za tovorna vozila bo preko Fernetičev, za osebna pa po regionalni cesti.

Do vključno ponedeljka, 21. oktobra 2019, bo zaprt uvoz na hitro cesto H4 na priključku Šempeter proti Ljubljani. Obvoz bo urejen preko priključka pri mejnem prehodu Vrtojba.

Predvidoma do 21. oktobra 2019 je na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. V času del sta vseskozi odprta priključka Vogrsko in Šempeter pri Gorici. Dela bodo v celoti zaključna v drugi polovici novembra 2019.

Osrednja Slovenija

V noči s četrtka na petek (10. in 11. oktober 2019) bo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaprta cev predora Šentvid proti Ljubljani zaradi nujnih vzdrževalnih del (pranje predora, popravilo betonskih robnikov in razpok). Obvoz bo urejen po Celovški cesti in severni ljubljanski obvoznici.

Štajerska avtocesta

Predvidoma do konca oktobra 2019 je na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino promet na razdalji približno 4 km večinoma urejen po eni polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Kompolje, obnove cestišča ter postavitve informacijskih portalov.

Od četrtka, 10. oktobra 2019, do konca meseca oktobra bo oviran promet izvozih priključka Žalec (Arja vas) v obe smeri vožnje. Zaradi zoženega vozišča je pričakovati zastoje.

Do 25. oktobra 2019 je zaprt priključek Šentilj v smeri proti Mariboru (v tej smeri sta zaprta tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo) zaradi sanacije vozišča na priključku. Iz smeri mednarodnega mejnega prehoda Šentilj je možen uvoz na bencinski servis.

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do 11. oktobra 2019 bo zaprt priključek Naklo proti Karavankam (v tej smeri bo zaprt tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Obvoz bo urejen preko priključka Kranj zahod.

Predvidoma do 25. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam promet potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje zaradi obnove 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam s pripadajočima priključkoma Kranj zahod in Naklo (uvoza in izvoza v smeri proti Karavankam) ter štirimi kraki razcepa Podtabor.

Promet poteka po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da je v smeri Jesenic levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in je od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa je urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču proti Jesenicam. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto v Naklem ali v smeri Tržiča/Ljubelja, naj se torej na začetku delovne zapore pri priključku Kranj zahod razvrstijo na desni vozni pas.

Predvidoma do sredine novembra 2019 na odseku avtoceste A2 med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod promet na razdalji približno 2 km poteka dvosmerno po polovici avtoceste zaradi sanacije viaduktov Podmežakla 1 in 2. Vsi priključki so normalno prevozni, prav tako sta v obeh smereh odprti obe počivališči Jesenice. Do 8. novembra 2019 bo mogoč prevoz vozil največje dovoljene širine 3,3 m.

V noči s torka na sredo (15. in 16. oktober 2019) bo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj polovična zapora predora Karavanke. Promet bo potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

Dolenjska avtocesta

Zaradi nujnih vzdrževalnih del (pranje predorov Mali vrh in Debeli hrib) bosta na odseku avtoceste A2 med razcepom Malence in Šmarjem - Sapom naslednji nočni zapori:

  • popolna zapora v noči s ponedeljka na torek (14. in 15. oktober 2019) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj v smeri proti Ljubljani;
  • delna zapora v noči s četrtka na petek (17. in 18. oktober 2019) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj v smeri proti Novemu mestu (promet bo potekal samo po enem voznem pasu).

Predvidoma do sredine novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med priključkom Grosuplje vzhod in Višnjo Goro promet urejen po dveh zoženih pasovih (za vozila do širine 2,20 m) v vsako smer vožnje zaradi obnove 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. V smeri Novega mesta en pas poteka ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču, kjer potekajo obnovitvena dela.

Zoženi vozni pas v območju gradbišča (proti Novemu mestu) je zaprt ob koncih tedna (od petka od 19. ure do ponedeljka do 13. ure) ter ob delovnikih med 19. uro zvečer in 13. uro naslednjega dne, kar pomeni, da je promet proti Novem mestu v teh terminih urejen samo po enem pasu, zato je ob povečanem prometu lahko pričakovati zastoje. Medtem sta proti Ljubljani ves čas obnove dva začasna prometna pasova.

Na odseku avtoceste A2 med Drnovim in Dobruško vasjo proti Ljubljani potekajo vzdrževalne zapore prehitevalnega pasu v dolžini 1,5 km.

Podravska avtocesta in hitra cesta skozi Maribor

Predvidoma do 15. oktobra 2019 bo na odseku podravske avtoceste A4 med Slivnico in Hajdino proti Ptuju zaprt prehitevalni pas zaradi sanacije vozišča.

Predvidoma do 13. oktobra 2019 bo delno zaprt razcep Draženci (zaprt je vozni pas proti Puhovemu mostu) zaradi sanacije vozišča na viaduktu. Promet je urejen izmenično enosmerno s semaforji.

 

Koristne informacije

Vreme

Po napovedih ARSO bo povečini spremenljivo vreme, med tednom se obeta nekaj več oblačnosti in lokalnih padavin.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj