Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 14. novembra 2019

07.11.2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme z občasnimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo. Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

 

 

Predvidena dela

Gorenjska avtocesta

Predvidoma do 25. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A2 med priključkoma Kranj vzhod in Brezje proti Karavankam promet potekal po dveh zoženih pasovih v obeh smereh vožnje zaradi obnove 9 km smernega vozišča avtoceste proti Karavankam s pripadajočima priključkoma Kranj zahod in Naklo (uvoza in izvoza v smeri proti Karavankam) ter štirimi kraki razcepa Podtabor.

Promet poteka po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da je v smeri Jesenic levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in je od drugih dveh (v smeri Ljubljane) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa je urejen ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču proti Jesenicam. Voznike pozivamo, naj spremljajo prometno signalizacijo in se pravočasno razvrstijo na pravilni prometni pas, ker ga potem ne bodo več mogli menjati. Kdor bo zapeljal mimo priključka Kranj zahod po levem pasu, se z avtoceste ne bo mogel izključiti vse do priključka Brezje. Vozniki, ki želijo zapustiti avtocesto v Naklem ali v smeri Tržiča/Ljubelja, naj se torej na začetku delovne zapore pri priključku Kranj zahod razvrstijo na desni vozni pas.

Do 14. decembra 2019 bo na počivališču Jesenice jug proti Ljubljani zaprt bencinski servis zaradi izvedbe obnove. Vsa ostala infrastruktura na počivališču (parkirišča, trgovina, restavracija …) je ostala dostopna.

V nočeh od ponedeljka do četrtka (od 11. do 14. novembra 2019) bo v nočnem času (med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj) zaradi del promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali okoli 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

V soboto, 9. novembra 2019, bo med 7. in 22. uro zaprt uvoz Naklo proti Avstriji, obvoz bo urejen preko priključka Kranj zahod.

Dolenjska avtocesta

Do 17. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A2 med Šmarjem - Sapom in Grosupljem proti Novemu mestu promet potekal po dveh zoženih pasovih zaradi graditve protihrupne zaščite. V območju zapore je hitrost omejena na 80 km/h.

Predvidoma do torka, 12. novembra 2019, do 14. ure bo na odseku avtoceste A2 med priključkom Grosuplje vzhod in Višnjo Goro promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi obnove 6,2 km smernega vozišča avtoceste proti Novemu mestu. V smeri Novega mesta en pas poteka ob gradbišču, torej po desni polovici avtoceste oziroma po smernem vozišču, kjer potekajo obnovitvena dela.

Predvideno je, da bo zoženi vozni pas v območju gradbišča (proti Novemu mestu) zaprt ob delovnikih med 7. in 14. uro ter nato od petka od 21. ure do torka do 14. ure. To pomeni, da bo promet proti Novem mestu v teh terminih urejen samo po enem pasu, zato je ob povečanem prometu lahko pričakovati zastoje. Medtem bosta proti Ljubljani ves čas obnove dva začasna prometna pasova.

Od 12. do 15. novembra 2019 je med 18. uro in 5. uro zjutraj na odseku avtoceste A2 med priključkoma Trebnje vzhod in zahod predvidena popolna zapora tunela Leščevje. Obvoz bo urejen s prometno signalizacijo po regionalni cesti Trebnje vzhod–Trebnje zahod.

Štajerska avtocesta

Prihodnji teden so zaradi del predvidene naslednje zapore v smeri proti Ljubljani:

  • v sredo in četrtek, 6. in 7. novembra 2019, po 7. uri bo na odseku med Framom in Slovensko Bistrico zaprt prehitevalni pas;
  • v petek, 8. novembra 2019, po 9. uri bo na odseku med Dramljami in Celjem zaprt prehitevalni pas;
  • v soboto in nedeljo, 9. in 10. novembra 2019, po 7. uri bo na odseku med Dramljami in Celjem zaprt vozni pas;

Predvidoma do 12. novembra 2019 bo oviran promet na priključku Žalec (Arja vas) zaradi izvedbe semaforizacije križišč izvoznih krakov.

Do konca novembra 2019 bodo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico vzpostavljene delne in popolne zapore zaradi del odstranjevanja cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja.

Do konca januarja 2020 bo zaprt bencinski servis na počivališču Lopata v smeri proti Ljubljani zaradi rekonstrukcije bencinskega servisa. Počivališče ostaja odprto.

Hitra cesta skozi Maribor

Predvidoma do 10. novembra 2019 bo na odseku hitre ceste H2 med priključkoma Maribor in Pobrežje center zaprt pokriti vkop Maribor proti Pesnici. Obvoz je urejen preko priključka Pobrežje. Od torka, 12. novembra 2019, do nedelje, 17. novembra 2019, do 22. ure pa bo pokriti vkop Maribor zaprt proti Teznu. Zapori sta potrebni zaradi nujnih del na armirani betonski konstrukciji pokritega vkopa.

Primorska avtocesta

V noči s četrtka na petek, (7. in 8. november 2019), bo na odseku avtoceste A1 med razcepom Nanos in Senožečami proti Kopru pri Senožečah od 20.30 ure zaprt vozni pas zaradi zamenjave portala sistema za nadzor in vodenje prometa. Med 22. uro in 23. uro ter med 1:30 uro in 2:30 uro bosta sledili 30-minutni popolni zapori za demontažo prečke portala. Istočasno bo zaprt prehitevalni pas proti Ljubljani, promet bo potekal po voznem in počasnem pasu.

Predvidoma do 24. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Postojna in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani v dolžini približno 300 m zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi popravila železniškega nadvoza, v smeri proti Kopru pa odstavni pas. Naročnik del so Slovenske železnice.

Med 12. in 15. novembrom bo oviran promet v predorih Markovec, Dekani in Kastelec zaradi rednih vzdrževalnih del. Promet bo potekal le po enem pasu.

Vipavska hitra cesta

Do petka, 8. novembra 2019, bo med 8. in 14. uro na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Vipavo v obeh smereh vožnje promet potekal izmenično po enem voznem pasu zaradi pranja tunelov.

Predvidoma do 23. novembra 2019 je na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. Zaprt je izvoz Šempeter iz smeri Podnanosa.

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo.

Na motornih in priklopnih vozilih ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost. Če se vozilo, ki nima predpisane zimske opreme, pa bi jo moralo imeti, ali je v prometu, ko ne bi smelo biti, ustavi na cesti in ovira promet, ga mora voznik nemudoma odstraniti.

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo predvidoma največ med ponedeljkom in sredo. Več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Na območju Julijskih Alp bo snežilo do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Nestanovitno vreme s pogostimi padavinami se bo zelo verjetno nadaljevalo tudi v prihodnjem tednu. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 10 °C. Zaradi obilnih padavin so možna manjša razlivanja vodotokov v večjem delu države, prav tako je možnost proženja zemeljskih plazov in kamenja. V visokogorju je zapadla večja količina snega, opozarjamo tudi na možen sneg na višje ležečih cestah.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj