Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 21. novembra 2019

14.11.2019

Voznike opozarjamo, naj zaradi spremenljivih vremenskih razmer vozijo previdno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo. Prevladovalo bo namreč oblačno vreme s pogostimi padavinami, na višje ležečih predelih bo tudi snežilo.

Od 15. novembra do 15. marca oziroma v zimskih razmerah je v Sloveniji za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisana zimska oprema.

 

 

Predvidena dela

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do torka, 19. novembra 2019, bo na odseku avtoceste A2 med priključkom Grosuplje vzhod in Višnjo Goro proti Novemu mestu promet urejen po dveh zoženih pasovih zaradi obnove vozišča.

Štajerska avtocesta

Od 13. do 15. novembra 2019 bo na odsekih avtoceste A1 med Rogozo in Framom proti Ljubljani ter med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi del.

V soboto, 16. novembra 2019, bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Slovenska Bistrica sever in Framom proti Mariboru zaradi del zaprt prehitevalni pas.

V nedeljo, 17. novembra 2019, bo na odseku avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaradi del zaprt vozni pas.

Na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico promet poteka po eni polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi odstranjevanja cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Dela so predvidena do 30. novembra 2019.

Hitra cesta skozi Maribor

Predvidoma do 17. novembra 2019 bo zaprt odsek hitre ceste H2 med priključkoma Maribor center in Pobrežje proti Hočam zaradi nujnih del na armirani betonski konstrukciji pokritega vkopa Maribor.

Primorska avtocesta

Predvidoma do konca novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru promet na območju viadukta Verd potekal po dveh prometnih pasovih (zaprt je tretji, pas za počasna vozila) zaradi izgradnje protihrupne ograje.

Predvidoma do 24. novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med priključkom Postojna in počivališčem Ravbarkomanda proti Ljubljani v dolžini približno 300 m zaprt tretji pas (za počasna vozila) zaradi popravila železniškega nadvoza, v smeri proti Kopru pa odstavni pas. Naročnik del so Slovenske železnice. Predvidoma do 16. novembra 2019 bo vsako noč med 20. in 5. uro promet potekal le po enem pasu v vsako smer vožnje.

Do 15. novembra 2019 bo oviran promet v predorih Markovec, Dekani in Kastelec zaradi rednih vzdrževalnih del. Promet bo potekal le po enem pasu.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do konca novembra 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. Zaprt je izvoz Šempeter iz smeri Podnanosa.

Na odseku med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo.

Na motornih in priklopnih vozilih ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost. Če se vozilo, ki nima predpisane zimske opreme, pa bi jo moralo imeti, ali je v prometu, ko ne bi smelo biti, ustavi na cesti in ovira promet, ga mora voznik nemudoma odstraniti.

Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, imajo pri marsikateremu avtomobilu pomanjkljivost, svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato jih je treba zlasti pri zmanjšani vidljivosti vklopiti.

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo oblačno vreme s pogostimi in občasno tudi obilnimi padavinami. Zaradi padavin so možna manjša razlivanja vodotokov v večjem delu države, prav tako je možnost proženja zemeljskih plazov in kamenja.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj