Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 28. novembra 2019

21.11.2019

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah, preglejte predvidena dela ter upoštevajte ostale koristne informacije.

 

 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta

Od četrtka, 21. novembra 2019, do sobote, 23. novembra 2019 bodo potekala nujna dela na odsekih avtoceste A1 med Slovenskimi Konjicami in priključkom Celje vzhod proti Celju.

V nedeljo, 24. novembra 2019, od 7. ure naprej bodo nujna dela potekala v obratni smeri, in sicer na odseku avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru. Prav tako zaradi vzdrževalnih del je v nedeljo med 7. in 17. uro predvidena zapora priključka Slovenska Bistrica jug proti Mariboru (v tej smeri bosta zaprta tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo), obvoz bo urejen preko priključka Slovenska Bistrica sever.

V ponedeljek, 25. novembra 2019, bodo dela potekala na odseku avtoceste A1 med priključkom Rogoza in razcepom Slivnica proti Celju.

Na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico promet poteka po eni polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi odstranjevanja cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Dela so predvidena do 30. novembra 2019.

Primorska avtocesta, vipavska in obalna hitra cesta

V soboto, 23. novembra 2019, bo med 9. in 17. uro na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru promet potekal po levem prehitevalnem pasu zaradi del na železniškem nadvozu. Po zaključku del bo predvidoma do konca novembra potekal po dveh zoženih pasovih. Dela so odvisna od vremenskih pogojev za lepljenje talne signalizacije.

V nedeljo, 25. novembra 2019, bodo med 9. in 16. uro do 30-minutne popolne zapore na odsekih avtoceste A1 med razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici ter na odsekih hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino ter med Vipavo in razcepom Nanos. Zapore so potrebne zaradi urejanja signalizacije

V nočeh od ponedeljka do četrtke (med 25. in 28. novembrom 2019) bo med 21. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaprta odseka avtoceste A1 med razcepom Srmin in Kozino proti Ljubljani, obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti. Zapore so potrebne zaradi izvajanja monitoringa in glavnih pregledov predorov ter vzdrževalnih del.

Predvidoma do konca novembra 2019 bo na odseku avtoceste A1 med Vrhniko in Logatcem proti Kopru promet na območju viadukta Verd potekal po dveh prometnih pasovih (zaprt je tretji, pas za počasna vozila) zaradi izgradnje protihrupne ograje.

Predvidoma do 15. decembra 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. Zaprt je izvoz Šempeter iz smeri Podnanosa.

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Predvidoma med 25. novembrom in 1. decembrom 2019 bo na odseku obalne hitre ceste H5 Bertoki-Koper (Škocjan) proti Ljubljani promet na razdalji približno 500 m urejen samo po prehitevalnem pasu, zato je ob konicah lahko pričakovati zgostitve in občasne zastoje. Zaradi zapore bo možno izvajati izredne prevoze le do širine 3,5 metra. Zapora je potrebna zaradi popravila portala spremenljive prometne signalizacije na tem območju. 

Gorenjska avtocesta

V nočeh s petka na soboto (22. in 23. november 2019) in s sobote na nedeljo (23. in 24. november 2019) bo v nočnem času med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaradi vzdrževalnih del promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno, vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali okoli 30 minut. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.  

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do konca tedna bo na odseku avtoceste A2 med počivališčem Podsmreka in priključkom Grosuplje vzhod proti Ljubljani promet urejen po dveh pasovih (voznem in počasnem, zaprt bo prehitevalni), medtem ko bo v času odstranjevanja delovne zapore potekal zgolj po enem pasu.

 

Koristne informacije

Zimska oprema

Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta oziroma v zimskih razmerah morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu predpisano zimsko opremo.

Na motornih in priklopnih vozilih ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost. Če se vozilo, ki nima predpisane zimske opreme, pa bi jo moralo imeti, ali je v prometu, ko ne bi smelo biti, ustavi na cesti in ovira promet, ga mora voznik nemudoma odstraniti.

Dnevne luči, ki se samodejno prižgejo ob zagonu motorja, imajo pri marsikateremu avtomobilu pomanjkljivost, svetijo le spredaj, zadaj pa ne. Zato jih je treba zlasti pri zmanjšani vidljivosti vklopiti.

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj