Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. decembra 2019

28.11.2019

Prehajamo v zadnji mesec v letu oziroma v praznični december, kar pomeni večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj.

Več prometa kot običajno je predvsem ob koncih tedna pričakovati v okolici turističnih krajev oziroma krajev, kjer potekajo decembrske prireditve. Glede na napovedi bo vreme spremenljivo, v nedeljo in v začetku prihodnjega tedna se možnost za padavine znova poveča ter dež lahko po nižinah preide v sneg.

 

 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta

V noči s četrtka na petek (5. in 6. december 2019) sta med 22.30 in 23. uro ter med 0.30 in 1. uro na odseku avtoceste A1 med Blagovico in Krtino na območju nekdanje cestninske postaje Kompolje predvideni polurni popolni zapori avtoceste ter priključkov Blagovica in Lukovica (uvoz Blagovica proti Ljubljani ter uvoz Lukovica proti Mariboru) zaradi montaže portalov spremenljive prometne signalizacije. Zaradi pripravljalnih in zaključnih del bo promet oviran že med 21. uro in vse tja do 5. ure.

Na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico promet poteka po eni polovici avtoceste po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje zaradi odstranjevanja cestninske postaje Pesnica in preureditve njenega območja. Dela so predvidena do 30. novembra 2019.

Primorska avtocesta 

V nočeh s petka na soboto (29. in 30. november 2019) in s sobote na nedeljo (30. november in 1. december 2019) med 21. uro zvečer in 5. uro zjutraj bosta odseka avtoceste A1 med razcepom Srmin in Kozino proti Ljubljani zaprta za ves promet zaradi izvajanja monitoringa in glavnih pregledov predorov ter vzdrževalnih del. Obvoz bo urejen po vzporedni državni cesti.

Vipavska hitra cesta

Predvidoma do 8. decembra 2019 bo na odseku hitre ceste H4 med priključkoma Vogrsko in Šempeter pri Gorici promet urejen po polovici avtoceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje, zaradi del v sklopu odstranjevanja cestninske postaje Bazara in obnove približno 4 km vozišča hitre ceste. Zaprt je izvoz Šempeter iz smeri Podnanosa.

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Obalna hitra cesta

V noči s srede na četrtek (4. in 5. december 2019) bo na odseku hitre ceste H5 med razcepom Srmin in Bertoki izvedenih več kratkotrajnih popolnih zapor zaradi odstranitve starega in montaže novega portala spremenljive prometne signalizacije.

Gorenjska avtocesta

Do predvidoma 2. decembra 2019 bo na počivališču Jesenice sever proti Avstriji oviran promet zaradi obnove bencinskega servisa.  

 

Koristne informacije

V zimskih razmerah

Vozniki lahko predvsem z ustrezno zimsko opremo in strpnostjo v zimskem času bistveno pripomorejo k boljši prevoznosti cest, hkrati pa tudi k prihranku uporabe posipnih materialov in tako k boljšemu ohranjanju in varstvu cest, vozil in okolja (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami, ki se bodo po nedelji spremenile tudi v sneg do nižin.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj