Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 12. decembra 2019

05.12.2019

Voznike opozarjamo na poslabšano vidljivost ob megli ali slabem vremenu. Za praznični december je značilno tudi večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj.

Konec tedna bo zaradi popravila vozišča v predorih zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, zaradi umika delovne zapore ob zaključku obsežnejših obnovitvenih del pa tudi vipavska hitra cesta med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici.

 

 

Predvidena dela

Štajerska avtocesta

Od petka, 6. decembra 2019, od 21. ure do nedelje, 8. decembra 2019, do 16. ure bo zaradi popravila vozišča v predorih Jasovnik in Podmilj zaprta odseka avtoceste A1 med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani, v obe smeri bo zaprt tudi uvoz Trojane. Obvoz bo urejen po vzporedni regionalni cesti.

Primorska avtocesta

V nočeh med petkom, 6. decembrom 2019, in ponedeljkom, 9. decembrom 2019, bo v nočnem času (med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj) promet na avtocesti A1 med Postojno in viaduktom Ravbarkomanda v obe smeri potekal po enem pasu zaradi sanacije železniškega nadvoza.

Vipavska hitra cesta

Od petka, 6. decembra 2019, od 20. ure do predvidoma najpozneje ponedeljka, 9. decembra 2019, do 5. ure bo zaprt odsek hitre ceste H4 med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v obe smeri. Popolna zapora je potrebna zaradi umika delovne zapore, saj so obsežnejša dela obnove vozišča na tem odseku in preureditve območja nekdanje cestninske postaje Bazara zaključena.

V nedeljo, 8. decembra 2019, bodo med 9. in predvidoma 12. uro večkratne kratkotrajne (do 30-minutne) popolne zapore odsekov hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino v obeh smereh vožnje.

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Obalna hitra cesta

V četrtek, 5. decembra 2019, je po 22. uri zaradi del predvidena kratkotrajna popolna zapora hite ceste H5 med Bertoki in razcepom Srmin.

Gorenjska avtocesta

V predoru Karavanke so predvidene polovične zapore v naslednjih terminih:

  • proti Sloveniji v noči s torka na sredo (10. in 11. december 2019) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj,
  • proti Sloveniji v noči s srede na četrtek (12. in 13. december 2019) med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj ter
  • proti Avstriji v noči s četrtka na petek (13. in 14. december 2019) med 18. uro in 5. uro zjutraj.

Promet bo potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

 

Koristne informacije

V zimskih razmerah

Vozniki lahko predvsem z ustrezno zimsko opremo in strpnostjo v zimskem času bistveno pripomorejo k boljši prevoznosti cest, hkrati pa tudi k prihranku uporabe posipnih materialov in tako k boljšemu ohranjanju in varstvu cest, vozil in okolja. (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj