Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 19. decembra 2019

12.12.2019

Voznike opozarjamo, da zaradi napovedanega sneženja v petek, 13. decembra 2019, pričakujemo nevšečnosti v prometu in daljše potovalne čase, zato svetujemo spremljanje vremenske napovedi in razmer v prometu.

Za praznični december je značilno tudi večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj.

 

Luka Sajovic - Novim potem naproti (barvni linorez), 2015/2016

 

Predvidena dela

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Grosupljem in Ivančno Gorico proti Obrežju so zaradi popravila poškodovane zaščitne mreže predvidene zapore voznega in prehitevalnega pasu. Promet bo potekal le po enem pasu v naslednjih predvidenih terminih:

  • od srede, 11. decembra 2019, do petka, 13. decembra 2019, med 8. in 13.30 uro;
  • v soboto, 14. decembra 2019, med 8. in 16. uro;
  • od ponedeljka, 16. decembra 2019, do petka, 20. decembra 2019, med 8. in 13.30 uro;
  • v soboto, 21. decembra 2019, med 8. in 16. uro.     

Primorska avtocesta

Predvidoma do četrtka, 26. decembra 2019, do 16. ure bo na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru v dolžini 650 m postavljena zapora tretjega, počasnega pasu zaradi namestitve varovalnih mrež proti padanju kamenja s kamnitih sten.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 Vogrsko–Vrojba bo od sobote, 14. decembra 2019, od 7.00 do nedelje, 15. decembra 2019, predvidoma do 22.00 zaprt priključek Šempeter pri Gorici v obe smeri vožnje. Obvoz bo za vsa vozila urejen po vzporedni državni cesti, po hitri cesti H4 pa preko priključka Vrtojba. Razlog popolne zapore je obnova voziščne konstrukcije priključka Šempeter pri Gorici, ureditev odvodnjavanja ter prometne signalizacije in prometne opreme na vseh štirih krakih priključka.

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Pomurska avtocesta

Na odseku avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo velja spremenjen potek prometa do začetka del odstranjevanja cestninske postaje Dragotinci, ki bodo stekla predvidoma spomladi prihodnje leto. Z namenom povečanja varnosti ter bolj tekočega odvijanja prometa tovorna vozila vozijo brez preusmeritev po vinjetni stezi skozi območje cestninske postaje Dragotinci.

 

Koristne informacije

V zimskih razmerah

Nizke temperature spremenijo vozne lastnosti pnevmatik. Vozniki lahko predvsem z ustrezno zimsko opremo in strpnostjo v zimskem času bistveno pripomorejo k boljši prevoznosti cest, hkrati pa tudi k prihranku uporabe posipnih materialov in tako k boljšemu ohranjanju in varstvu cest, vozil in okolja. (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Ob koncu tedna bo možnost sneženja. V petek zjutraj bodo padavine najprej zajele Primorsko in se čez dan postopno razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah Primorske bo deževalo, v notranjosti Slovenije pa deloma snežilo, deloma deževalo. Sneg lahko v petek popoldne marsikje prehaja v dež, zato obstaja možnost poledice na izpostavljenih legah. Voznikom predlagamo spremljanje vremenske napovedi ter stanja na cestah.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno vožnjo!

Nazaj