Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 27. decembra 2019

19.12.2019

Promet se bo povečal v petek popoldne in soboto dopoldne, predvsem od Avstrije in Italije proti Hrvaški. Vse do novega leta ob delovnih dneh pričakujemo povečan tovorni promet, največ v petek, 27. decembra, na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

V soboto se začnejo počitnice v Nemčiji. 25. in 26. decembra sta praznika v večjem delu Evrope. V Sloveniji ob praznikih velja omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

 

Foto: Nubia Navarro (Unsplash)

 

Predvidena dela in zapore

Na avtocestnih odsekih ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo krajša vzdrževalna dela.

Dolenjska avtocesta

Na odseku avtoceste A2 med Grosupljem in Ivančno Gorico proti Obrežju so predvidene zapore voznega in prehitevalnega pasu zaradi popravila poškodovane zaščitne mreže. Promet bo do 20. decembra 2019 vsak dan med 8. in 13.30 uro potekal po enem pasu. 

Do 19. decembra 2019 bosta na odseku avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami zaprta odstavna ter zožena vozna pasova v obeh smereh vožnje zaradi zamenjave signalizacije in snežnih panelov na objektih.  

Gorenjska avtocesta

Do 30. decembra 2019 so med 20. in 5. uro zjutraj predvidene naslednje popolne zapore predora Šentvid zaradi glavnega pregleda in vzdrževalnih del.

Proti Ljubljani:

  • v noči s četrtka na petek (19. in 20. december 2019),
  • v noči s ponedeljka na torek (23. in 24. december 2019),
  • v noči s četrtka na petek (26. in 27. december 2019),
  • v noči s petka na soboto (27. in 28. december 2019).

Proti Kranju:

  • v noči s četrtka na petek (19. in 20. december 2019),
  • v noči z nedelje na ponedeljek (22. in 23. december 2019),
  • v noči z nedelje na ponedeljek (29. in 30. december 2019).

Obvoz bo urejen po Celovški cesti in ljubljanski severni obvoznici

Pomurska avtocesta

Na odseku avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo velja spremenjen potek prometa do začetka del odstranjevanja cestninske postaje Dragotinci, ki bodo stekla predvidoma spomladi prihodnje leto. Z namenom povečanja varnosti ter bolj tekočega odvijanja prometa tovorna vozila vozijo brez preusmeritev po vinjetni stezi skozi območje cestninske postaje Dragotinci.

Primorska avtocesta

Do 25. decembra 2019 je na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru predvidena zapora počasnega pasu zaradi pritrditve varovalnih mrež za varovanje skalnih brežin. V soboto, 21. decembra 2019, med 8. in 14. uro bo na istem odseku predvidoma 3 ure zaprt vozni pas zaradi odstranjevanja materialov iz jarkov.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m, v petek in soboto se obeta tudi veter, predvsem na Štajerskem in Primorskem.

Spremenljiva prometna signalizacija

Voznike o stanju na cestah med drugim obveščamo s spremenljivo prometno signalizacijo. Sem spadajo portali, polportali, spremenljivi prometni znaki in spremenljiva kažipotna signalizacija. V teh prazničnih dneh bodimo vozniki še bolj pozorni na nenadne spremembe na cestah in vsa dodatna sporočila, tudi na portalih (več informacij).

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Mirne praznike ter srečno in varno vožnjo!

Nazaj