Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 9. januarja 2020

27.12.2019

Pred in med prazniki na glavnih prometnicah ne pričakujemo večjega povečanja prometa, gneča bo le v bližini nakupovalnih središč.

Več prometa bo ob koncu praznikov – v petek, 3. januarja, ter zaradi praznika in zaključka počitnic v bližnjih državah tudi v ponedeljek, 6. januarja. V torek, 7. januarja, pričakujemo povečan tovorni promet proti Avstriji.

V Sloveniji ob praznikih velja omejitev tovornega prometa med 8. in 21. uro.

 

 

Predvidena dela in zapore

Na avtocestnih odsekih ni predvidenih večjih obnovitvenih del, občasno potekajo kratkotrajna vzdrževalna dela.

Gorenjska avtocesta

Do 30. decembra 2019 so med 20. in 5. uro zjutraj predvidene naslednje popolne zapore predora Šentvid zaradi glavnega pregleda in vzdrževalnih del.

Proti Ljubljani:

  • v noči s petka na soboto (27. in 28. december 2019).

Proti Kranju:

  • v noči z nedelje na ponedeljek (29. in 30. december 2019).

Obvoz bo urejen po Celovški cesti in ljubljanski severni obvoznici

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Pomurska avtocesta

Na odseku avtoceste A5 med Sv. Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo velja spremenjen potek prometa do začetka del odstranjevanja cestninske postaje Dragotinci, ki bodo stekla predvidoma spomladi prihodnje leto. Z namenom povečanja varnosti ter bolj tekočega odvijanja prometa tovorna vozila vozijo brez preusmeritev po vinjetni stezi skozi območje cestninske postaje Dragotinci.

 

Koristne informacije

Kadar sem voznik, ne pijem

Za praznični december je značilno večje število dogodkov, zato priporočamo načrtovanje poti ter previdnost in pozornost na cestah. Naj vas prijetna družba ne zavede, ostanite vzoren voznik na poti in ob povratku na cilj.

Spremenljiva prometna signalizacija

Voznike o stanju na cestah med drugim obveščamo s spremenljivo prometno signalizacijo. Sem spadajo portali, polportali, spremenljivi prometni znaki in spremenljiva kažipotna signalizacija. V teh prazničnih dneh bodimo vozniki še bolj pozorni na nenadne spremembe na cestah in vsa dodatna sporočila, tudi na portalih (več informacij).

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Mirne praznike ter srečno in varno vožnjo!

Nazaj