Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 23. januarja 2020

16.01.2020

V prihajajočem tednu na slovenskih avtocestah ne pričakujemo večjih motenj v prometu. Občasno bodo potekala kratkotrajna vzdrževalna dela. V soboto se obeta poslabšanje vremena z dežjem, ki lahko preide v sneženje.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V nedeljo, 19. januarja 2020, bo med 8. in 16. uro na odseku avtoceste A1 med Senožečami in razcepom Nanos proti Ljubljani promet potekal le po enem pasu zaradi popravila portala sistema za nadzor in vodenje prometa, jeklenih varnostnih ograj ter ureditve bankin.

Predvidoma do 12. februarja 2020 bo na odseku avtoceste A1 med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani na razdalji približno 600 m zaprt prehitevalni pas zaradi zamenjave zaščitnih mrež na vkopnih brežinah.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO se obeta dokaj spremenljivo vreme. V petek bo na zahodu sončno, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost. V soboto se bo povsod pooblačilo, padavine bodo od zahoda zajele vso Slovenijo, po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. V nedeljo bo oblačno. Nekoliko se bo ohladilo. Od ponedeljka naprej lahko spet pričakujemo delno jasno vreme, z meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah, predvsem v dopoldanskem času.

Med vožnjo brez telefona

Do 26. januarja 2020 poteka policijska akcija poostrenega nadzora nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja. Spregleda lahko drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo.

Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Prav tako vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu. Zadnja leta se uporaba mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov, GPS in drugih naprav med vožnjo povečuje. Takšno ravnanje ima velik negativen vpliv na potek prometa in prometno varnost (več informacij).

Spremenljiva prometna signalizacija

Voznike o stanju na cestah med drugim obveščamo s spremenljivo prometno signalizacijo. Sem spadajo portali, polportali, spremenljivi prometni znaki in spremenljiva kažipotna signalizacija (več informacij).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj