Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 30. januarja 2020

23.01.2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic v prihajajočem tednu ne pričakujemo večjega povečanja prometa.

 

Avtocesta od vasi do mesta (2016), avtor Peter Možina, OŠ Stična, mentorici Jasmina Selko in Aleksandra Šparl

 

Predvidena dela in zapore

Osrednja Slovenija

V noči s srede na četrtek (29. in 30. januar 2020) je med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaradi popravila ventilatorjev predora Šentvid predvidena popolna zapora odseka avtoceste A2 Šentvid–Koseze, torej iz smeri Kranja proti Ljubljani in obratno. Obvoz bo urejen preko Celovške ceste in severne ljubljanske obvoznice H3. Zaprti bodo tudi uvoz s Celovške ceste v predor Šentvid iz smeri Medvod, uvoz s Podutiške ceste na avtocesto proti Kranju ter krak razcepa Koseze, ki s severne obvoznice H3 vodi proti predoru Šentvid oz. Gorenjski.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo dokaj spremenljivo vreme. Konec tedna in v sredini prihodnjega tedna se obeta nekoliko dežja. Sicer pa bo ponekod po nižinah prevladovala megla ali nizka oblačnost.

Med vožnjo brez telefona

Do 26. januarja 2020 poteka policijska akcija poostrenega nadzora nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja. Spregleda lahko drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo.

Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Prav tako vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu. Zadnja leta se uporaba mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov, GPS in drugih naprav med vožnjo povečuje. Takšno ravnanje ima velik negativen vpliv na potek prometa in prometno varnost (več informacij).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj