Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 6. februarja 2020

30.01.2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic v prihajajočem tednu pričakujemo nekoliko povečan promet zaradi začetka počitnic v delih Nemčije in Avstrije.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljanska južna obvoznica

V noči s torka na sredo (4. in 5. februar 2020) sta predvidoma ob 22.in 2. uri ponoči na ljubljanski južni obvoznici med razcepoma Malence in Kozarje načrtovani 30-minutni popolni zapori brez obvoza zaradi postavitve portalov sistema nadzora in vodenja prometa.

Zapore so predvidene na lokacijah Malence–Dolenjska, priključek Ljubljana jug (Dolenjska), Dolenjska–Barjanska, priključek Ljubljana Rudnik (Peruzzijeva), Barjanska–Vič, priključek Ljubljana center (Barjanska), Barjanska–Vič in počivališče Barje. Na več lokacijah bo promet delno oviran že med 20. in 4. uro.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo dokaj spremenljivo vreme. Občasno se lahko pojavi dež ter nižje temperature, ponekod po nižinah bo prevladovala megla.

Vinjete 2020

Vinjete z letnico 2019 so veljavne le še do konca januarja. Za uporabnike letnih vinjet bodo tako s 1. februarjem 2020 obvezne nove vinjete za tekoče leto (več informacij).

Med vožnjo brez telefona

Do 26. januarja 2020 poteka policijska akcija poostrenega nadzora nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda ključne informacije iz okolja. Spregleda lahko drugega udeleženca (pešce, kolesarje, drugo vozilo) ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo.

Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. Prav tako vozniki s takšnim ravnanjem pogosto sami povzročajo zastoje v prometu. Zadnja leta se uporaba mobilnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov, GPS in drugih naprav med vožnjo povečuje. Takšno ravnanje ima velik negativen vpliv na potek prometa in prometno varnost (več informacij).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj