Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 20. februarja 2020

13.02.2020

Poleg običajnih jutranjih in popoldanskih prometnih konic bo nekoliko povečan promet zaradi začetka počitnic v delu Nemčije in Avstrije ter v zahodnem delu Slovenije. Večjo gostoto je pričakovati tudi med Jesenicami in Kranjsko Goro zaradi smučarske prireditve v soboto in nedeljo.

 

Avtocesta skozi tunel do mesta, kolažni tisk, avtor Gašper Čadež (OŠ Poljane, Poljane nad Škofjo Loko), mentorica Mihaela Žakelj Ogrin

 

Predvidena dela in zapore

Zaradi odstranjevanja posledic močnega vetra je ponekod oviran promet.

Osrednja Slovenija

V noči s četrtka na petek (20. in 21. februar 2020) je med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj zaradi elektroinštalacijskih del na transformatorskih postajah, testiranja fibrolaserja in požarnih sistemov ter pregleda varnostne razsvetljave predora Šentvid predvidena popolna zapora odseka avtoceste A2 Šentvid–Koseze, torej iz smeri Kranja proti Ljubljani in obratno. Obvoz bo urejen preko Celovške ceste in severne ljubljanske obvoznice H3. Zaprti bodo tudi uvoz s Celovške ceste v predor Šentvid iz smeri Medvod, uvoz s Podutiške ceste na avtocesto proti Kranju ter krak razcepa Koseze, ki s severne obvoznice H3 vodi proti predoru Šentvid oz. Gorenjski.

Gorenjska avtocesta

V treh nočeh od 18. do 20. februarja 2020 bo med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno. Vozniki bodo na prosto smer pred predorom čakali okoli 30 minut. 

Primorska avtocesta

V nedeljo, 16. februarja 2020, bo med 13. in 21. uro na odseku avtoceste med Ravbarkomando in Postojno proti Kopru zaprt vozni pas zaradi odstranjevanja vegetacije.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

Štajerska avtocesta

V nedeljo, 16. februarja 2020, bo predvidoma med 8. in 17. uro na odseku avtoceste A1 med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru zaprt prehitevalni pas zaradi pregleda objektov Slatina in Škedenj.

 

Koristne informacije

Vreme

Po podatkih ARSO bo dokaj spremenljivo vreme. Občasno se lahko pojavi dež, čez vikend bo dokaj sončno, v začetku tedna pa so vnovič možne padavine.

Vinjete 2020

Za uporabnike letnih vinjet so od 1. februarja 2020 obvezne nove vinjete za tekoče leto (več informacij).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj