Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 5. marca 2020

27.02.2020

Zaradi povečanega nadzora na mejnih prehodih s Hrvaško tam še nekaj časa pričakujemo zastoje. Voznike opozarjamo na previdnost oziroma nevarnost naleta zaradi ustavljenih tovornih vozil, med drugim tudi pred predorom Karavanke.

Ker se končujejo počitnice, bodo še močnejše jutranje in popoldanske prometne konice.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

Predvidoma do 1. marca 2020 bo promet na odseku avtoceste A1 med Uncem in Postojno proti Kopru na razdalji približno 1,5 km urejen po dveh zoženih prometnih pasovih zaradi del (podaljšanje cestnega prepusta in ukinitev jaška).

Od ponedeljka, 2. marca 2020, do četrtka, 5. marca 2020, bo med 7.30 in 17. uri v predoru Dekani proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi čiščenja drenaže.

V torek, 3. marca 2020, bo med 8.30 in 12. uro zaprt prehitevalni pas v levi cevi predora Markovec (proti Kopru) zaradi priprave na gradbena dela v predoru. Nato bo predvidoma od srede, 4. marca 2020, prehitevalni pas najprej zaprt v tej cevi, nato v obeh.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma od 3. do 24. marca 2020 bo na odsekih avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami delna zapora zaradi čiščenja kanalizacije na območju gradbišča nekdanje cestninske postaje Drnovo. Zapora bo postavljena na različnih lokacijah, kjer bodo spremenjeni poteki zapor prehitevalnega, voznega ali odstavnega pasu. V času zapor bo promet potekal po enem pasu smernega vozišča.

Ljubljana in okolica

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.   

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je promet v obe smeri vožnje na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Predvidoma do 10. aprila 2020 bo zaradi del zaprta regionalna cesta Naklo-Podtabor v Podbrezjah. Obvoz je urejen po regionalnih cestah in deloma po gorenjski avtocesti, med priključkoma Naklo in Podtabor, tudi za vozila brez vinjet.

Vreme

Po podatkih ARSO bo vse od nedelje do torka povečini oblačno, s pogostimi padavinami. Po nižinah pričakujemo predvsem dež, v višje ležečih krajih in gorah bo možen tudi sneg. Sicer pa bo vse do konca naslednjega tedna zelo spremenljivo vreme.

Wi-Fi DARS – Hiter internet, kadar ga potrebujete

Za samo 1,50 evrov vam na večjih avtocestnih počivališčih za 24 ur omogočamo neomejen prenos video in drugih vsebin (več informacij).

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj