Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 19. marca 2020

12.03.2020

Na mejnih prehodih zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Priporočamo previdnost ob stoječih tovornih vozilih na odstavnih pasovih zaradi nevarnosti naleta.

Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa so zaprti manjši mejni prehodi z Italijo. Odprti ostajajo Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok. Glede na stanje, vezano na pojav koronavirusa, odsvetujemo potovanja v tujino, posebej v Italijo in na Hrvaško.

 

 

Predvidena dela in zapore

Primorska avtocesta

V soboto in nedeljo, 14. in 15. marca 2020, bo na avtocesti A1 promet na delu odsekov med razcepom Koseze in nadzorno točko (nekdanjo cestninsko postajo) Log urejen samo po enem pasu zaradi nujne preplastitve poškodovanih delov vozišča, tako proti Kopru kot proti Ljubljani.

Gorenjska avtocesta

Od sobote, 14. marca 2020, od 18. ure do nedelje, 15. marca 2020, do 9. ure bo na odseku avtoceste A2 med Brezjami in Podtaborom zaprta polovica avtoceste zaradi glavnega pregleda cevi predora Ljubno. V času zapore bo promet potekal po drugi polovici avtoceste dvosmerno.

Ljubljana in okolica

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do 24. marca 2020 bo na odsekih avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami delna zapora zaradi čiščenja kanalizacije na območju nekdanje cestninske postaje Drnovo. Zapora bo postavljena na različnih lokacijah, kjer bodo spremenjeni poteki zapor prehitevalnega, voznega ali odstavnega pasu. V času zapor bo promet potekal po enem pasu smernega vozišča.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se pri odločanju za potovanje v Italijo in ostale dežele predhodno pozanimajo o stanju na področju širjenja koronavirusa v posamezni državi ter upoštevajo priporočila Ministrstva za zunanje zadeve, ki svetuje ponoven razmislek o potovanju in preložitev potovanj, ki niso nujna.

Dodatne informacije:

Vreme

Po podatkih ARSO bo spremenljivo vreme, v začetku tedna bo nekoliko dežja, sledi izboljšanje do konca naslednjega tedna.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj