Na vsebino

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 26. marca 2020

19.03.2020

Zaradi ukrepov in omejitev za preprečevanje širjenja koronavirusa se je promet tudi na slovenskih cestah precej zmanjšal, zato prihodnji teden ne pričakujemo zgostitev prometa.

Izjema so mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve. Ker zaradi poostrenega nadzora prihaja do zastojev in daljšega čakanja, se tovorna vozila ustavljajo na odstavnih pasovih. Priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta.

Zaradi širitve virusa je spremenjena vsebina ponudbe na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah. Točenje goriva poteka nespremenjeno.

 

 

Predvidena dela in zapore

Zaradi razmer in navodil v zvezi z epidemijo koronavirusa v teh dneh potekajo le nujna intervencijska vzdrževalna dela za zagotovitev prometne varnosti in prevoznosti vseh avtocest in hitrih cest v upravljanju družbe DARS.

Ljubljana in okolica

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do 24. marca 2020 bo na odsekih avtoceste A2 med Dobruško vasjo in Brežicami delna zapora zaradi čiščenja kanalizacije na območju nekdanje cestninske postaje Drnovo. Zapora bo postavljena na različnih lokacijah, kjer bodo spremenjeni poteki zapor prehitevalnega, voznega ali odstavnega pasu. V času zapor bo promet potekal po enem pasu smernega vozišča.

Štajerska avtocesta

V četrtek in petek, 19. in 20. marca 2020, bo na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico spremenjen potek prometa zaradi montaže portalov s spremenljivo prometno signalizacijo.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino je na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Vreme

Po podatkih ARSO bo spremenljivo vreme. Čez vikend se obeta dež, na nekaterih območjih je možen tudi sneg do nižin. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Od nedelje in vse do torka lahko pričakujemo dokaj suho, hladno in vetrovno vreme.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj