Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 2. aprila 2020

26.03.2020

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa je promet na slovenskih cestah sicer redkejši, pa vendar previdnost pri vožnji nikoli ni odveč.

Še vedno so izjema mejni prehodi, kjer povsod veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor, zato prihaja do zastojev in daljšega čakanja. Povečano ostaja tudi število tovornih vozil na odstavnih pasovih, priporočamo previdnost zaradi nevarnosti naleta.

Do nadaljnjega se preklicuje omejitev prometa tovornih vozil z največjo dovoljeno maso nad 7,5 t ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo (sprememba).

 

 

Predvidena dela in zapore

Zaradi razmer in navodil v zvezi z epidemijo koronavirusa v teh dneh potekajo le nujna intervencijska vzdrževalna dela za zagotovitev prometne varnosti in prevoznosti vseh avtocest in hitrih cest v upravljanju družbe DARS.

Ljubljana in okolica

Od petka, 27. marca 2020, od 16. ure do nedelje, 29. marca 2020, do 20. ure bo na avtocesti A2 med predorom Šentvid in priključkom Brdo na območju razcepa Koseze zaradi popravila vozišča promet proti Kozarjem (Primorski) urejen le po prehitevalnem pasu, zaprt bo tudi krak razcepa Koseze, ki iz smeri gorenjske avtoceste A2 vodi na severno ljubljansko obvoznico H3. Obvoz bo urejen preko predhodnega priključka Podutik ali v nadaljevanju preko priključka Brdo.

V soboto in nedeljo, 28. in 29. marca 2020, bo med 5. in 22. uro na odseku avtoceste A1 med Brezovico in razcepom Kozarje proti Ljubljani promet zaradi del potekal le po prehitevalnem pasu. Hitrost v območju zapore bo omejena na 60 km/h.

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Štajerska avtocesta

Na štajerski avtocesti A1 bodo v prihodnjem tednu potekala popravila poškodovanih delov vozišč v naslednjih terminih:

  • v ponedeljek, 30. marca 2020, bosta med 8.30 in 17. uro na delu odseka med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani zaprta vozni in počasni pas;
  • v torek, 31. marca 2020, bo med 8.30 in 17. uro na delu odseka med Slovenskimi Konjicami in Dramljami proti Ljubljani zaprt vozni pas;
  • v sredo, 1. aprila 2020, bo med 8.30 in 17. uro na delu odseka med Celjem in Žalcem proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Dela in zapore bodo odvisne od vremenskih razmer.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino bo na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje predvidoma do sredine maja 2020 urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Vreme

Po podatkih ARSO bo spremenljivo vreme. Na Primorskem bodo do petka dopoldne najmočnejši sunki burje presegali hitrost 100 km/h.

Prometne informacije 

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj