Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Prometna napoved do 16. aprila 2020

09.04.2020

Na odprtih mejnih prehodih veljajo posebne prometne ureditve ter poostren nadzor. Število odprtih mejnih prehodov se občasno spreminja. Pričakujemo, da bo tam še naprej občasno prihajalo do zastojev in daljšega čakanja.

 

 

Predvidena dela in zapore

Ljubljana in okolica

V četrtek, 9. aprila 2020, bo med 7. uro zjutraj in predvidoma 22. uro zvečer na delu odseka vzhodne obvoznice A1 med priključkom Bizovik (Litijska c.) in predorom Golovec proti Dolenjski zaradi preplastitve poškodovanega dela vozišča promet urejen le po prehitevalnem pasu.

V četrtek, 9. aprila 2020, bo predvidoma do 20. ure na razcepu Kozarje (stičišču zahodne in južne ljubljanske obvoznice in primorske avtocete) iz smeri Brezovice proti Brdu ter iz smeri Brda proti Viču zaradi zalivanja reg in razpok na poškodovanem vozišču promet urejen samo po enem pasu.

V petek, 10. aprila 2020, med 7. in 22. uro bo na delu odseka avtoceste A2 med razcepoma Kozarje in Koseze proti Gorenjski promet mimo priključka Brdo zaradi preplastitve poškodovanega dela vozišča potekal le po prehitevalnem pasu.

V petek, 10. aprila 2020, med 7. in 22. uro bo na delu odseka A2 med priključkom Brod in predorom Šentvid iz smeri Kranja proti Ljubljani promet zaradi preplastitve poškodovanega dela vozišča potekal le po prehitevalnem pasu.

V soboto, 11. aprila 2020, bo med 7. uro zjutraj in predvidoma 17. uro na južni obvoznici A2 na priključku Ljubljana jug (Dolenjska c.) iz smeri Viča proti Dolenjski zaprt izvoz z avtoceste zaradi popravila betona na objektu. Priporočamo uporabo predhodnega izvoza, Ljubljana Rudnik (Peruzzijeva c.).

Predvidoma do sredine oktobra 2020 bo na odsekih južne ljubljanske obvoznice A1 in dolenjske avtoceste A2 med priključkom Ljubljana jug (Dolenjska c.) in Šmarjem - Sapom vzpostavljena zapora odstavnega pasu zaradi graditve suhega zadrževalnika Malence. Odstavna pasova bosta tako na krajši razdalji zaprta po izvozu iz predora Debeli hrib iz smeri Grosuplja proti Ljubljani ter na drugi polovici avtoceste, od uvoza Ljubljana jug (Dolenjska c.) proti predoru Debeli hrib oz. Grosuplju. Zapori odstavnih pasov sta potrebni zaradi omogočitve varnega uvoza na gradbišče oz. izvoza z njega.

Primorska avtocesta

V torek, sredo, čertek in petek, 14., 15., 16. in 17. aprila 2020, med 7. uro zjutraj in predvidoma 24. uro bo na delu odseka avtoceste A1 med Brezovico in Vrhniko proti Kopru promet potekal le po prehitevalnem pasu zaradi preplastitve poškodovanih delov vozišča voznega pasu.

Gorenjska avtocesta

Do petka, 10. aprila 2020, bo tovorni promet proti predoru Karavanke potekal naravnost proti cestninskim stezam in ne preko ploščadi predora Karavanke. Zapora je predvidena zaradi sanacije vozišča.

Od 14. do 17. aprila 2020 bodo med 20. uro zvečer in 5. uro zjutraj potekala dela v predoru Karavanke. Promet bo potekal izmenično enosmerno s 30-minutnim čakanjem pred predorom. V tem času bodo omogočeni prevozi tovornih vozil, katerih širina ne presega 3,75 metra.

Na odseku avtoceste A2 med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas zaradi kontrole potnikov iz Avstrije proti Sloveniji.

Štajerska avtocesta

V četrtek, 9. aprila 2020, do 16. ure in v petek, 10. aprila 2020, med 6. in 14. uro bo na območju viadukta Šentožbolt potekalo popravilo dilatacij viadukta. V četrtek bo vzpostavljena delovna zapora v smeri proti Ljubljani, v petek pa v obratni smeri (proti Mariboru), promet bo med deli urejen po enem prometnem pasu.

V petek, 10. aprila 2020, med 7.30 in 14. uro bo v predoru Podmilj proti Ljubljani delovna zapora zaradi servisa požarnih sistemov.

Do petka, 10. aprila 2020, bodo na odsekih avtoceste A1 med Celjem in Slovenskimi Konjicami potekala preplastitev poškodovanih delov vozišča, zaradi katerih bo večinoma zaprt vozni pas v posamezno smer vožnje. Delovne zapore bodo vzpostavljene na različnih delih odsekov in ob različnih terminih, zato pozivamo voznike k previdnosti.

V noči s četrtka na petek (16. in 17. april) bo med 18.30 in 2. uro na odseku avtoceste A1 med Šentiljem in Pesnico zaprt vozni pas zaradi montaže portalov s spremenljivo prometno signalizacijo. Med 22.30 in 1.15 uro sta predvideni dve kratkotrajni (30-minutni) popolni zapori brez obvoza.

V soboto, 11. aprila 2020, bo med 5. uro zjutraj in predvidoma 19. uro na priključku Maribor jug (Slivnica) zaprt krak, ki iz smeri Spodnjih Hoč vodi proti Lendavi / Murski Soboti) zaradi nujnih vzdrževalnih del. Obvoz bo urejen čez priključek Letališče na A4.

Zaradi zapore starega mejnega prehoda Šentilj lahko vozniki osebnih vozil do nadaljnjega avtocesto A1 med priključkom Šentilj in mejo z Avstrijo v obe smeri uporabljajo tudi brez vinjete.

Dolenjska avtocesta

Predvidoma do petka, 10. aprila 2020, bo na avtocesti A2 med Višnjo Goro in Ivančno Gorico proti Novemu mestu in proti Ljubljani na dveh krajših odsekih zaprt prehitevalni pas zaradi sanacije prehodov preko sredinskega ločilnega pasu.

Podravska avtocesta

V soboto, 11. aprila 2020, bo med 5. in 19. uro spremenjen potek prometa na avtocesti A4 na priključku Maribor jug (zaprt bo krak iz smeri Hoč proti Lendavi oziroma Murski Soboti) zaradi vzdrževalni del. Obvoz bo urejen preko priključka MB letališče. V primeru slabega vremena zapora odpade.

Vipavska hitra cesta

Na odseku hitre ceste H4 med razcepom Nanos in Ajdovščino bo na treh ločenih odsekih, dolgih približno 1 km, promet v obe smeri vožnje predvidoma do sredine maja 2020 urejen samo po prehitevalnem pasu zaradi izvajanja meritev vetra na območju poskusnih polj protivetrne zaščite.

 

Koristne informacije

Dosledno spoštujte omejitev hitrosti!

V družbi DARS opozarjamo voznike, da je neprilagojena hitrost še vedno glavni vzrok za prometne nesreče. Zato jih pozivamo, naj vozijo previdno in naj ne dopustijo, da bi zaradi njihove malomarnosti utrpeli usodne posledice drugi, nedolžni ljudje (več informacij).

Ukrepi za zajezitev koronavirusa

Voznikom priporočamo, da se odpovejo vsem potovanjem, ki niso nujna, predvsem v tujino. O ukrepih in omejitvah v tujini se pozanimajte na spletni strani diplomatskega predstavništva posamezne države.

Dodatne informacije:

Nadzorni točki – izredni prevozi

V času epidemije koronavirusa je na področju platoja Karavanke med predorom Karavanke in priključkom Jesenice zahod proti Ljubljani nadzorna točka Karavanke, kjer se opravlja nadzor tovornih vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi predor. Skozi to točko je omogočen prevoz vozil z največjo širino 4,50 m in največjo višino 4,30 m (več informacij).

Na področju platoja mejnega prehoda Šentilj na avtocesti A1 pa je vzpostavljena nadzorna točka Šentilj za nadzor vozil, ki prihajajo v Slovenijo skozi mejni prehod Šentilj proti Mariboru. Ob državni meji je vzpostavljena zapora s preusmeritvijo prometa skozi nadzorno točko, ki omogoča prevoz vozil z največjo širino 3,50 m (več informacij).

Vreme

Po podatkih ARSO bo prevladovalo jasno vreme z nekaj jugozahodnega vetra in temperaturami tudi nad 25 °C. Nekoliko dežja se lahko obeta v torek.

Prometne informacije

Želite hitreje do cilja? Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na cestah. Priporočeni viri informacij:

 

Srečno in varno na poti!

Nazaj